Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány forintos benzinár kellene...

Hány forintos benzinár kellene ahhoz, hogy inkább átszokj a tömegközlekedésre?

Figyelt kérdés
2023. aug. 31. 07:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
82%
Nincs az a pénz.. amúgy meg ha midnenki átszokna mit csinálnál? annyira üresen konganak a buszok a csúcsban hogy elbírna minden egyes busz és villamoskocsi minden egyes megállónként +400 embert? :D :D
2023. aug. 31. 09:58
 12/23 anonim ***** válasza:
82%
#9 Ingyen áramot fizet neked az MVM? Azt amit az MVM neked elszámol, máshol ötször visszafizeted, vagy már visszafizetted. :D Semmi sincs ingyen.
2023. aug. 31. 09:58
 13/23 anonim ***** válasza:
87%
#12 Az ilyen áramnyalogatóknak hiába mondod, nem tudnak számolni.
2023. aug. 31. 10:01
 14/23 anonim ***** válasza:
85%

Én pesten élek, nekem az autó egy kényelmi eszköz, keveset is hazsnálom, nálam az üzemanyag ára nem releváns. Amigy a szervizköltségeket illetve az alapvető megélehetési költségeket ki tudom fizetni addig autót fogok használni a mindennapokban.

Amugy autó nélkül is tudnék élni, de mint írtam kényelmi szempontok miatt van autóm.

Tehát amig nem kell a mindennapi költségek emelkedése miatt sporolnom addig lesz autóm(olcsó öreg autóm van)

2023. aug. 31. 10:44
 15/23 anonim ***** válasza:
85%
Inkább nem megyek sehová, ha tömegközlekednem kellene. Max gyalog. Bringázni nem szeretek.
2023. aug. 31. 10:45
 16/23 NTBS ***** válasza:
78%
Szerintem a literenként 10000 Ft már az a határ, de akkor tényleg éhenhalnánk.
2023. aug. 31. 11:33
 17/23 anonim ***** válasza:
84%

Én szeretek utazni, kirándulni, túrázni. A legtöbb helyre egy foghúzással ér fel tömegközlekedéssel eljutni. Sok hely bele sem férne 1 napba így rohadt drágán kellene szállást foglalnom, szóval a benzinpénz ugyanúgy elmenne.

Átlag 2 tank benzint tolok el havonta, ha nagyon drágulna akkor is max 20-30 ezer Forintos többletet jelentene. Nyilván ez sok pénz, de inkább elspórolnám máshol, vagy kisírnék jelképes fizetés emelést stb.

2023. aug. 31. 13:16
 18/23 anonim ***** válasza:
89%
Én szeretek vezetni, két autóm van, az egyik keveset fogyaszt, a másik elég sokat. Annyit változtatott a 600+ benzinár (főleg hogy a sokat fogyasztóba 98 v. 100-as kell), hogy bár sokkal jobban szeretem a benzinzabáló hobbiautómat, most már tényleg csak hobbiautónak és nyaralásra-kirándulásra használom, hétköznapokon csak a kisautót ami kevésből elvan és jó neki a 95.
2023. aug. 31. 14:41
 19/23 anonim ***** válasza:
42%
Mivel nem szórakozásból autózok így hát nincs olyan ár, bár lehet van az a szint hogy elgondolkodnék, mint az egyik utcában lakó, öreg dízel, a többit meg nem részletezem, hogy miként tankol.
2023. aug. 31. 15:35
 20/23 anonim ***** válasza:
42%

Egyrészt szeretek vezetni meg az egyik hobbim is az autószerelés, így nem csak egy autóm van. A másik az hogy felénk a tömegközlekedés egy nagy nulla. Nekem ha a szomszéd nagyvárosba kell mennem ami 15 km-re van tőlem oda busszal 35-40 perc mert elég nagy kerülővel megy be mivel még 2 másik településre is bemegy a főútról amivel tesz egy nagy kört így ezzel rengeteg idő elmegy plusz óránként van busz hétköznap, munkaidőbe. Iskolaidőbe reggel 6-8 ig, meg délután 13-16 óra között van 30 percenként de az annyira kicsi busz és már tömve van amikor ideér így arra sokszor fel nem lehet szállni, meg a szokásos járatra ami nagyobb busz, általában csuklós arra is már necces a felszállás és ülőhelyet kb soha nem találni. A másik pedig az hogy hétvégén hajnali 5 re ér ide az első és után fél 7 ig semmi. Majd akkor fél 7 és 9 óra között viszonylag sűrűn mennek és visszafelé még jön 2 fél óránként aztán délután 13:30 kor megy egy meg jön visszafele és 17 ig semmi!

Ez idő alatt egy olyan busz van ami a falu szélén lévő egy szem megállóba megáll de oda nekem 2 km gyalog, legalább. Este van még picit több járat, de ha valahol vagyok és az utolsóval kell hazajöjjek az 21:30 kor van és vége. Vonat az van egy szem megállóval minden második járat áll csak meg itt igaz hogy 20 percenként megy egy de abból csak minden második áll meg, többi meg csak áthalad ha van le és felszálló ha nincs.

Ameddig itt a tömegközlekedés nem lesz az hogy minden egyes nap minimum 40 percenként járjon és késő este is legyen lehetőség hazajönni vagy kora hajnalban, plusz ne kelljen állni, nyomorogni a buszon hanem kényelmesen leülve lehessen utazni, akkor azt mondom oké használom gyakrabban.

Meg én autóval legtöbbször nem csak egymagam megyek nulla cuccal hanem azért megpakolom. Meg a nagy bevásárlást 2 hetente csak így tudom megoldani.

2023. aug. 31. 15:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!