Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha egy biciklisáv keresztezi...

Ha egy biciklisáv keresztezi az autós sávot kinek van elsőbbsége?

Figyelt kérdés
2023. aug. 29. 10:22
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

#2, itt alapvetően a lámpa dönti el. Ha a képen lévő nézetből zöld van, akkor a jobb oldali utcából érkezőknek piros kell, hogy legyen. Akár autóval, akár biciklivel érkezel, ha neked zöld a jelzés, nem kell a pirosat kapók felé elsőbbséget adnod.

Ha a lámpa nem működik, akkor a táblák a mérvadók. A jobbról érkezőknek "macisajtja" van. Elsőbbséget kell adniuk a védett úton haladóknak, mindegy hogy az autó, vagy kerékpár.

2023. aug. 29. 12:39
 22/27 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Ez tiszta sor, de csak az elsőre reagáltam, és nem keresgéltem hosszasan olyan helyet, ahol nincs lámpa.
2023. aug. 29. 12:41
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
OK. Akkor meg általánosságban a Kresz dönti el. Autó és kerékpár között nincs alá-fölé rendeltség ha erre gondolsz. Ugyanaz a Kresz vonatkozik mindkettőre.
2023. aug. 29. 12:44
 24/27 anonim ***** válasza:

23. Én ezt jól tudom, de mint kiderült, nem ilyen helyekre gondolt a kérdező, ahol keresztforgalom van, hanem olyanra, ahol a kerekes és autós is azonos úton haladnak, párhuzamosan, és a bringás útja keresztezi az autósét.

Erre jött be később szemléltetésül egy nagyon elfuserált hely a Gellért térnél. És lámpák nélkül is problémás!

Mondom, nem a keresztirány, hanem a párhuzamos forgalom.

Itt, ha a bringás követi a nyomot, akkor keresztezi az autós útját.

2023. aug. 29. 12:49
 25/27 A kérdező kommentje:
A fehérvári és Ulászló keresztezésénél lévő helyzetre gondoltam. ha befelé megyek a Fehérvárin érdekes itt a helyzet.
2023. aug. 29. 13:38
 26/27 anonim ***** válasza:

Megnéztem. Első látásra döbbenetes, de másodikra már nem az.

Ha északi irányból nézem: a kerékpárostól balra lévő sáv kanyarodó. Annak útját nem keresztezed. De a külső sávban menőt sem, mert az a sáv ugyanúgy el van húzva kicsit balra, mint a kerékpáros. Aki meg a következőnél kanyarodna, annak a sávváltás szabályait kell betartania. A kerékpáros ha marad a sávjában, az nem számít irányváltoztatásnak.

2023. aug. 29. 13:49
 27/27 anonim ***** válasza:

[link]

Egy forgalmi sáv és egy kerékpársáv egyenesen megy és a jobb oldalon nyílik 2 új forgalmi sáv.

Amelyik autós az újonnan nyílt, jobb szélső sávok valamelyikébe akar sorolni, az a sávváltás szabályai szerint teheti meg.

Tehát a kerékpárosnak van elsőbbsége.

2023. aug. 29. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!