Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem gyorsul jól az...

Miért nem gyorsul jól az autóm,sportfilterrel?

Figyelt kérdés
Sziasztok!az autóm,egy seat leon,1.9tdi 81kw.Vettem rá egy sportfiltert,rászereltem és nem gyorsul tőle az autom,nincs semmi húzása.Mi lehet ilyenkor a probléma?gondoltam arra is,hogy a sportfilter túl sok levegőt judtathat a motorba? Vagy nem tudom.Válaszokat köszönöm

2023. aug. 29. 02:32
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Mert onnantól,hogy kiszerelted a gyári szürőt és annak házát, már nem kintről kapja a motor hideg levegőt hanem a motortérből szívja a forrót, ami kevesebb oxigét tartalmaz.
2023. aug. 29. 04:16
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Turbódízelen sport szűrő 😃.

Ott azért lehet csak simán vissza fogja, nem szívja össze a szűrőt?

A turbó egy nem mgfelelő szűrőt simán beszív.

A tuning meg nem itt kezdődik.

Gyári kialakítású K&N szűrő, nagyobb szállítású turbó, bazi cooler (több levegő a hengerbe).

Adagoló, és befecskendező vagy PD elem pimpelése. És chip tuning. Hogy annyi gázolaj is menjen ami el is ég. Na akkor szalad a kicsike.

De egy ilyen sportszűrő, jobb esetben is csak nem okoz semmit, na ez a rossz eset.

2023. aug. 29. 05:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Jó esély van rá, hogy nem kap elég levegőt.

Nagy méretű szűrő?

2023. aug. 29. 08:59
 4/6 anonim ***** válasza:
Még kellene egy Ferrari embléma rá.
2023. aug. 29. 10:58
 5/6 veterán vas ***** válasza:
100%

Egyik oldalon adott a gyári mérnöki gárda, akik kiszámolták, kikisérletezték, hogy milyen hőmérsékletű és mekkora mennyiségű levegő kell(ene) annak a szerencsétlen motornak, hogy kifogástalanul üzemeljen.

A másik oldalon pedig van a tulaj, aki sportszűröt tesz az autóra (mert az menő) aztán csodálkozik, hogy valami nem frankó.

2023. aug. 29. 10:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Ennyi fáradsággal és tuninggal (ami megmosolyogtató, végtelen optimizmusra valló kategória), ennyit lehet elérni.

Bár szerintem annyival jobban gyorsul, amennyivel könnyebb lett a pénztárcád.

2023. aug. 29. 16:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!