Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első kerekes autóval hogyan...

Első kerekes autóval hogyan lehet kézi fékes driftet csinálni?

Figyelt kérdés

Találtam egy kihalt helyett ahol senkire nem vagyok veszélyes. Közúton sose csinálnék ilyet.

Szóval hogy kell?

Megyek mondjuk 20-al be rántom a kéziféket és kitekerem a kormányt? Kuplungot kikell nyomni? Kéziféket be húzva kell hagyni amíg megállok vagy vissza kell engedni?

2023. aug. 28. 16:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy kihalt, még nem feltétlenül nem közút.

Amúgy nagyon egyszerű, kettesben kéziféket megrántod, aztán ahogy kiengeded, nyomod a gázt, hogy kiegyenesedj. Így kanyarodsz, a gázzal hozod egyenesbe. Ha meg akarsz állni szép hosszú farolással, akkor nyilván nem engeded ki a kéziféket, ahogy biciklivel is húzod a hátsót farolós megállásnál.

Kormányt a kézfék behúzásával tekered, a kettő összhangjával és mértékével befolyásolod, mennyire farolj ki.

Kuplunggal azt tudod elérni, hogy benyomod, motor felpörgeted, aztán hirtelen rádobod, az első kereket fogod jól megrántani. Elsőkerekessel ne kuplungolj, csak ha váltasz, és kanyarban ne válts.

2023. aug. 28. 17:14
 2/8 anonim ***** válasza:
Én előbb a kormányra fogok rá, és egy határozott mozdulattal tekerem el, majd szinte ezzel egyidőben rántom be a kéziféket. Nem nagyon szoktam figyelni mennyivel megyek, talán 30 körül lehet száraz úton. A kuplungot nem tudom, sosem figyeltem tudatosan, hogy mit csinálok ilyenkor a pedálokon. :D Kanyarodni szoktam így néha, ott ugye nem cél a megállás, hanem berántom a kézit, majd amikor majdnem irányban vagyok, már engedem is ki, és nyomom újra a gázt. Ha 180 fokot akarsz fordulni, akkor persze tovább tartod behúzva a kéziféket.
2023. aug. 28. 17:43
 3/8 A kérdező kommentje:

2

Tehát kormány koppig kiteker oldalra utána kézifék?

2023. aug. 28. 17:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Én leginkább csak 90 fokos fordulót szoktam csinálni, ahhoz nem sokat kell tekerni a kormányon. De koppig nem is tudod egy kézzel kitekerni a kormányt. Azért blokkolod a hátsó kerekeket, hogy a lendület utánad segítse az autó hátulját, és ne kelljen annyit tekergetni a kormányt. De nem vagyok profi, én is csak gyakorolgatni szoktam. Ahogy az első válaszoló írta, nagyjából egyszerre kormányzol és rántod a kéziféket. "a kettő összhangjával és mértékével befolyásolod, mennyire farolj ki"

Próbálgasd, aztán majd ráérzel.

2023. aug. 28. 17:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Itt egy klasszikus hozzá: [link]
2023. aug. 28. 18:03
 6/8 A kérdező kommentje:
Ja értem hát nekem még az egy kézzel kormányzás se megy😄
2023. aug. 28. 20:06
 7/8 anonim ***** válasza:
#6 Akkor picit vezess még, mielőtt driftelgetni próbálsz. Én egy kézzel vezetek szinte mióta jogsim van, de télen hóban-jégben két kézzel fogtam.
2023. aug. 28. 21:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Lol, ha még egy kézzel tekerni sem tudod a kormányt, akkor ne bohóckodj.

Egyébként, kis sebesség, nagy fordulat, kézifék beránt, kormány elteker, ha megindul, kézifék kienged, ellenkormányzás, még nagyobb gáz.

2023. aug. 29. 07:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!