Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dies autó alapjárat, csúsztato...

Dies autó alapjárat, csúsztatott kuplung jól értelmezem ezeket?

Figyelt kérdés

Szóval az alapjárat az lenne, amikor üresben van a váltó, kevés gázzal felpörgetem a motort 1000 körüli fordultszámig, és kuplung csúszópontig fel, megtart, lassan felenged?

A csúsztatott kuplung pedig úgy nézne ki, hogy kuplung be, sebességbe teszem az autót, és csak a kuplungal játszok?

Kérem valaki magyarázza el nekem ezeket, de lépésről leírva érthetően. Kezdő tanuló vagyok!

Illetve hogy mikor melyiket használjuk, például mikor van szükség alapjáratra és mikor a csúsztatott kuplungozásra?

2023. aug. 28. 00:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Az oktató majd elmondja:

Alapjárat: amikor jár a motor magában mindenféle beavatkozás nélkül. Az alapállapot, azért hívják ALAPjáratnak. Ha felpörgeted az nem az

Csúsztatott kuplung: Amikor az autó már megmozdul, tehát létrejön a kapcsolat a motor és a "kerék" között, de még nem viszi át a teljes nyomatékot

És már most felejtsd el ezt a gáz nélkül elindulás, közlekedés baromságot. Tessék normálisan megtanulni vezetni és elindulni.

2023. aug. 28. 07:03
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Értem már, mi a kérdésed.

Beindítod, az autó üresben van. Kapcsolsz egy 1-est, és felengeded a kuplungot óvatosan, az autó elindul. Mivel 1-esben van, és a motor alapjáraton jár, hajtja az autót, és kb. 6-8 km/h-val megy úgy, hogy semmit nem nyomsz. Rutinpályás feladatokhoz kiváló.

2023. aug. 28. 07:17
 13/13 anonim ***** válasza:

Alapjáratot, üresben csak a piros lámpánál kell használod, amíg vársz, hogy zöldre váltson, de akkor a pedálokkal nem csinálsz semmit (max. a féket nyomod, hogy lejtősebb úton le guruljon az autó).

Üresben nem fog menni az autó.

Csúsztatott kuplunggal tudsz elindulni és lassan gurulni (pl. parkolni), dízelnél ehhez elég a kuplung, nem kell gáz, benzinesnél elég hamar gáz is kell adni, mert könnyebben lefullad.

2023. aug. 28. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!