Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » LADA kérdések lennének?

LADA kérdések lennének?

Figyelt kérdés
Konkrétan VAZ-2105-el kapcsolatban. Törésteszten hány pontot kapott? Milyen vezetést illetve biztonságot támogató dolgok vannak benne? Tudom tudom kb semmi, de szervót elvileg lehetett utólag beletenni. Illetve milyen felszereltségeket tartalmazott? Pl hangrendszer, ülésállítás, távolsági vagy ködlámpa, utastérben lámpa, esetleg óra ilyenek. Az igaz, hogy a hátsó üléseken nem minden esetben volt biztöv, mivel akkor még csak elől volt kötelező?
2023. aug. 27. 20:55
 1/10 A kérdező kommentje:
Igen tudom fingom sincs erről a típusról, pont azért kérdezem, hogy tudjam. Köszi előre is.
2023. aug. 27. 20:55
 2/10 anonim ***** válasza:
Az rendben, hogy fingod sincs róla, de miért nem egy Lada fórumon érdeklődsz? Ott talán relevánsabb válaszokat kapnál.
2023. aug. 27. 20:59
 3/10 anonim ***** válasza:

A 80-as években még nem volt divat a törésteszt. Igaz, az orosz piacra 2010-ig gyártottak.

Nincs benne semmi extra.

2023. aug. 27. 21:38
 4/10 anonim ***** válasza:

80-as években is volt már bőven törésteszt mondjuk a Mercedesnél.

Ez a lada kb 1 csillagot kapott volna, most meg kb -5 csillagot :D

2023. aug. 27. 21:53
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

"Törésteszten hány pontot kapott?"

Nem kapott, nem tesztelte az EuroNCAP.

"Milyen vezetést illetve biztonságot támogató dolgok vannak benne?"

A vezetést a kezelőszervek támogatják, a biztonságot meg a biztonsági öv. Ezen a téren ennyi a felszereltség.

"Tudom tudom kb semmi, de szervót elvileg lehetett utólag beletenni"

Kormányoszlopra építhető elektromos szervót bele lehet mókolni utólag, gyári megoldás nincs.

"Illetve milyen felszereltségeket tartalmazott?"

Gyárilag volt hátsó ködlámpa. Rádió gyárilag nem minden esetben volt, a "hangrendszer" elég erős kifejezés a gyári hangszórókra, de utólag ebbe is lehet építeni bármit, amire van pénzed. Első ködfényszórók gyárilag nem voltak, de utólag fel lehet őket szerelni, az utastérben van két lámpa, óra pedig gyárilag nincs a műszerfalon, az csak a 2107-hez járt. De az is beépíthető utólag, ha szeretnéd.

"Az igaz, hogy a hátsó üléseken nem minden esetben volt biztöv, mivel akkor még csak elől volt kötelező?"

Ezt nem tudnám megmondani fejből. A kockák már automata övekkel készültek, emlékeim szerint hátul is volt bennük öv, mert automata övet nehezebb utólag beépíteni, mint fixet. A kereklámpásoknál gyárilag csak a rögzítési pontok voltak meg hátul, de azok a kockákban is megvannak, tehát ha nincs is benne hátul öv, be lehet építeni.

2023. aug. 27. 21:56
 6/10 anonim ***** válasza:

Valahol van/volt fenn a neten törésteszt. Mindent végigteszteltek, utas, gyalogosvédelmet is. Bár lehet az 07-es volt. Persze egy mai autóhoz képest viccesek az eredmények. De ez érthető. Ezek gyakorlatilag a 70-es évek technikájának (2101) faceiftes változatai.

A 05-öst nem tudom, nekem 01-esem volt. Abban nem volt hátul biztonsági öv, még fejtámla sem járt az ülésekhez. Az ülések háttámlája is nagyjából a hátad közepénél véget ért. Az ülést tudtad állítani előre-hátra, meg a háttámla dőlésén tudtál állítani és ennyi. A kormány is teljesen fix volt. Beltérvilágítás volt. Még a motortérben(!) is, ha felnyitottad a motorháztetőt. A mostani 2018-as autómból még a kesztyűtartóból is lespórolták a legmagasabb felszereltségi szintnél is.

2023. aug. 27. 22:02
 7/10 anonim ***** válasza:
51%
Továbbá a biztonságot és a kényelmet(?) szolgálta az első fejtámla. (Tudtommal a 2101-ben még nem volt)
2023. aug. 27. 22:17
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!!!

Mégegy dolog. Mennyi volt a végsebessége ennek a típusnak ha teljesen gyáriról van szó (akár új)?

2023. aug. 27. 22:25
 9/10 anonim ***** válasza:
A 2105-nél a gyárilag megadott végsebesség 145 km/h volt.
2023. aug. 27. 22:28
 10/10 A kérdező kommentje:

Találtam egy videót: https://www.youtube.com/watch?v=iB7909MkNU4

Bár nem tudni mennyivel ment, de nem tűnik annyira veszélyesnek. Bár tény, manapság egy újabb autóval való ütközés esetén nem kérdés ki sérülne jobban.

2023. aug. 28. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!