Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vegyek?

Milyen autót vegyek?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy Isuzu Dmax-om van. 2 gyerkőc, 1 feleség (gyerekek 1 és 3 évesek). Imádom a pickupot, igaz még csak április óta használjuk, de nagyon praktikusnak tartom részünkre. 2 nagy problémám van vele. 10 liter a fogyi, egyre többet megyek, kb évi 40.000 km, illetve Szerbiába csak a teher sorban tudunk átmenni. A család fele ott lakik, így ez nagy probléma. Mindenképp cserélnem kell. Sajnos ezt nem tudtuk, nem tudta senki a környezetemben. Már egyeztettem a rendőrséggel, nincs megoldás. Csak, ha személyautónak vizsgáztatom, na de akkor az áfa, üzemanyag, cégautó adó stb.

Szóval. Utóbbi 3 autóm időrendben: 2017-es 3-as bmw, 2020 volvo xc40, 2023 Isuzu. Mindhárom garis volt, illetve garis. Most is fontosnak tartanám, hogy az legyen, bár nem tudom, hogy mennyire lehet megnyugtató a manapság jogszabályi előírás a kereskedők részére, mely 1 év garanciára kötelez.

Most nem gondolkodom új autóban, mert nincs rá keret. Max 1:1-es cserére lennék hajlandó, de nem baj, ha olcsóbb. Fontos a fenntartás. Plug in hybrid vagy tiszta elektromos pedig a cégautó adó spórolása miatt lenne előnyös. Linkelem, miket nézek (nagyon nagy a szórás, az is döntő lesz, hogy ah Isuzut hol és mennyiért lennének hajlandók beszámítani):

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Vannak benne racionális és nem racionális döntések is. Mindig rájövök, hogy német párti vagyok. 2022-ben év elején rendeltem egy Seat tarracot, 2.0 200 lovan full extrásat, de 2022 júliusában felemelték 41.000-re a havi cégautó adót, így visszamondtam, mert már sok lett volna a havi kiadás. Ezért választottam a pickupot. Viszont most a sok futás és határhelyzet közbeszólt. Mondjuk, ha most érkezne a Seat, most sem venném át, mert 17.000.000,- volt újonnan. Nem tartom ár/érték arányban értékállónak, még, ha VW is. + havonta 41.000,- Ft megy a kukába.

Magyarországon alacsonyabb a Seat megítélése, mint a VW…

2023. aug. 24. 21:14
 1/9 anonim ***** válasza:
30%

A Mustangot, messze a legmenőbb :D

VW, BMW soha nem kéne, a Seat elég fapadosnak tűnik belül az árához képest, az XC40 jó lenne még, én most erre pályázom az asszonynak, de azt nem látok linkelve.

2023. aug. 24. 21:29
 2/9 A kérdező kommentje:
XC40-et adtam el februárban. Az helyett jött az Isuzu. Sajnos kinőttük, nagyon szűkös volt hátul és kicsi a csomagtér. A mostani álló piac előtt nagyon jól el tudtuk adni
2023. aug. 24. 21:33
 3/9 anonim ***** válasza:

A kérdés elején minden ok, a pickup-pal a végére már csak az adócsalás maradt meg :D

Egyébként onnantól, hogy beleveszel nem racionális elemeket a kérdésbe értelmetlenné is válik. (Ha már ugye alapból nem volt az a közepes szedán, nagy szedán, kis suv közeles suv palettával).

Én személy szerint vennék egy fullos Passat-ot, ha már az érték lehet nagy, de a fenntartást centizgetni kell

2023. aug. 25. 07:55
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi! 😃 inkább optimalizálásnak hívom

Igen, erre hajlok én is, 14m-ért elég komoly a passat, 2021-es. Viszont a cégautó adó bosszant. Ezért filózok a 2018-as PHEV-n, ami “csak” 10m. A csomagtere viszont 180 literrel kevesebb. Az komoly differencia

2023. aug. 25. 08:26
 5/9 anonim ***** válasza:
De egy egy X3-ban elférne a család, akkor gondolod egy PHEV Passat-ban nem? Vegyél kombit...
2023. aug. 25. 08:40
 6/9 anonim ***** válasza:
#1 Mustang xD A logón kívül semmi Mustang nincs benne, de ennyiből az én Mini Cooper-öm is Mustang, mert ráraktam a logót :D
2023. aug. 25. 08:40
 7/9 A kérdező kommentje:
Igaz, a Passat előnye, hogy az utastér nagyon nagy
2023. aug. 25. 09:08
 8/9 anonim ***** válasza:

Ahogy a csomagtér is

X3 450 liter

B8 650 liter (-180-nal is jobb) na meg jobban is pakolható

2023. aug. 25. 09:15
 9/9 anonim ***** válasza:

Passat B8 variant ( kombi )

Audi A6 avant ( kombi )

Esetleg Volvo XC90

2023. aug. 26. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!