Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen gumit vegyek az autómra...

Milyen gumit vegyek az autómra ha viszonylag kevedet megyek? Télire gondoltam, de az meg hátha hamar kopna nyáron. Négy évszakos meg hát olyan se télre, se nyárra...

Figyelt kérdés
2023. aug. 23. 17:32
 1/9 anonim ***** válasza:
25%
4 évszakos lenne jó neked
2023. aug. 23. 17:42
 2/9 anonim ***** válasza:
39%

Egyet ne vegyel: 4 evszakost!

En evente 6-8 ezer kilometert megyek, tobbet rossz idoben. Nekem csak teli gumim van, nem kopik annyira, amennyire itt egyesek allitjak.

Ha nem letszukseglet havazaskor autoznod, vegyel nyarit.

2023. aug. 23. 17:50
 3/9 anonim ***** válasza:
63%
Hú haver.... Mivel keveset mész nem fog elkopni a téli olyan hamar, nekem folyamatosan az van fent és pályázok is vele. Meg van az évi 10ezer. Most lesz decemberbe 2eve fent, de semmi baja. De ha te nagyon keveset jársz akkor még főleg tökéletes lenne a téli.
2023. aug. 23. 17:51
 4/9 anonim ***** válasza:
26%
A télivel nem is az a legnagyobb gond,.hogy kopik, mert ugyis kiszárad alólad a gumi. A 60 fokos nyári aszfalton úgy csúszik, mint a takony. Mikor egy idióta helyett neked kell menteni, egy totálkárnyit tud sporolni az a 10 méter difi a fékútban
2023. aug. 23. 17:54
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

#2 Arra nem gondoltál, hogy nálad talán azért nem kopik gyorsan, mert saját bevallásod szerint is leginkább nem a nyári 40 fokos kánikulában használod?

A négyévszakos gumi összetételében közelebb áll a télihez, mint a nyárihoz (sokkal), mert a téli biztonságot a nyári megemelkedett gumikopás fölé helyezi. A nyári gumi úgy van megtervezve, hogy kibírja a 70-80 fokos aszfaltot is, elvégre erről szól a nyár. A télinek pedig -20, -30 fokban is megfelelő tapadást kell nyújtania. A tapadáshoz gumihőmérséklet szükséges, amit puhább gumival lehet elérni. Na most, ha számításaim nem csalnak, a téli gumi tervezett hőmérsékleti tartománya és nyári gumi maximum tűrőképessége között van 100°C. Nem nehéz fejben kontextusba helyezni és felismerni, hogy az bizony nem kevés. Mondhatnánk úgy is, hogy sok. Ez a "sok" a különbség a téli és a nyári között. Aki szerint a téli nem kopik gyorsan nyáron, az vagy nem ül autóba nyáron, vagy nincs is autója.

2023. aug. 23. 18:07
 6/9 anonim ***** válasza:
34%
4es! Én nem ezt tapasztaltam és nem azért írom mert más ezt mondta hanem mert én télivel járok folyamatosan évszaktól függetlenül városban és pályán is és többször kellet már hirtelen fékeznem és nem volt gond soha. Kopottas nyárival is kellet már fékeznem fagyos úton na ott keresztbe is fordultam rögtön. Na meg a gumis is mondta hogy egyre többen járnak csak telivel.
2023. aug. 23. 18:07
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
nyárit vegyél
2023. aug. 23. 21:23
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Az évszaknak megfelelőt. A használat mennyisége nem befolyásolja a gumi minőségét.
2023. aug. 24. 07:37
 9/9 anonim ***** válasza:
37%
4évszakost, de nyilván nem a bóvli kategóriát
2023. aug. 24. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!