Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hitelre vetted az autódat...

Hitelre vetted az autódat vagy megvolt rá a pénz egyben?

Figyelt kérdés
2023. aug. 21. 22:18
A kérdező szavazást indított:
Hitelre vettem
Megvolt rá a pénz
18 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kp-ra.
2023. aug. 21. 23:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A mostani autómat újonnan vettem néhány éve. Készpénzre (vagyis bankszámláról utalásra) vettem. Eszembe nem jutott hitelt felvenni. Előtte használt kocsijaim voltak. Azokra pláne nem vettem fel hitelt.

Hála istennek, eddig semmilyen hitelem nem volt. Se ingatlanra, se diákhitel, de még csak egy áruhitel, vagy folyószámla hitelem se. Nem látom értelmét. Annak ellenére sem, hogy itt már ki lettem oktatva, hogy az okosok úgy csinálják, hogy a megtakarításuk mellett vesznek fel hitelt. Nem tudok olyan befektetésről, ami viszonylag kis tőkénél (~5-10 MFt), pár év futamidő alatt, bármikor, egyszerű visszaválthatósággal, lényegesen nagyobb hozamot hozna, mint egy hitel összköltsége. Ha tudnék ilyenről, akkor én lennék a bank, én hiteleznék mindenkinek és már bőven milliárdos lennék.

2023. aug. 22. 07:14
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó, autó lízing már van fix 5%-kal, pl. diszkont kincstárjegy, 10 milliónál egy év alatt már 1 milliót hoz (és azt akkor ki is veheted) és ez még nem is a legjobb ajánlat. Ha csak a lízing idejére (kb. 5 év - és ne feledjünk, hogy most rekord infláció van) bent tartod DK-ben, már 7 milliót biztosan hoz, amíg a lízingre max. 2 milliót fizetsz pluszban (kb. 7-8 milliós autónál), szóval 5 millió pluszban vagy és nem kell hozzá pénzügyi zseninek lenni.
2023. aug. 22. 16:06
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Négy éve vettem, természetesen lízingre. Kp-ban is ki tudtam volna fizetni, csak olyan alacsony volt a THM hogy még az állampapír is bőven hozta, plusz kaptam egy jelentős kedvezményt is a lízing miatt.
2023. aug. 23. 15:40
 5/8 A kérdező kommentje:
A 3-as miért lett lepontozva? Nem stimmel a számítás? Vagy nincs is jelenleg lízing 5%-ért?
2023. aug. 23. 15:47
 6/8 anonim ***** válasza:
59%

Úgy látszik, akkor a bankok, lízingcégek mind jótékonysági intézményként működnek. Inkább lemondanak az egyszerűbb, nagyobb hozamokról, csak hogy a lakosságot 2-5% THM mellett, azaz bőven alapkamat alatt ráfizetéssel autóhoz juttassák...

Én mondjuk állampapírt akkor se vennék, ha semmilyen más lehetőség nem lenne. Főleg a mostani helyzetben! Ha ne adj isten államcsőd lenne, akkor meg megy a pislogás, mint hal a szatyorban szegény "mit sem sejtő áldozatok" részéről.

Én nem csak a kamatok miatt nem vennék fel lízingez, vagy hitelt. Hanem mert az egy évekre szóló elköteleződés. Bármikor bármi történhet, akármikor akárkivel egyik napról a másikra előre nem látható módon önhibáján kívül megfordulhat a világ. A hitelt meg akkor is törleszteni kell. Így inkább addig nyújtózkodom, amíg a takaróm ér. Azt az autót veszem meg, amire pénzem van. Így legrosszabb esetben nem használom, vagy eladom, de nem kell minden hónapban százezereket kifizetnem rá. De én már csak ilyen tanulatlan analfabéta vagyok, nem lehet mindenki olyan "pénzügyi zseni" mint itt egyesek.

2023. aug. 23. 16:18
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem hiszed, járj utána, sok lízing van 5% körül. Államcsőd sem lesz motanában, ennek is vannak mutatói. Ilyen hozzáállással tényleg nem is érdemes befektetned/hitelt felvenned. Ha bármi miatt nem akarnám fizetni, akkor végtörlesztek, mert van bőven annyi készpénzem, de egyéb módszerek is vannak erre az esetre.
2023. aug. 23. 18:53
 8/8 lilpupgaming válasza:
szerinte tok korrekt mindegyik
2023. nov. 17. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!