Egyik ismerősömnek van egy 3-4 éves Fabiája, ha jól tudom 1.0 TSI motorral és 7 fokozatú automata váltóval. Négyen ültünk a kocsiban, de ahhoz képest hogy milyen kicsi motor nagyon nyomatékos, úgy húzott mint valami nagyobb dízel.
Egy ilyen kis motor hogyan tud ennyire nyomatékos lenni?
Plusz a DSG váltó is sokat számít, egyből vált egyből tol nincs akkora szünet mint kézi váltónál.
2023. aug. 21. 07:59
3/11 anonim válasza:
Mennyire?
4/11 anonim válasza:
A turbó sokat dob rajta.
5/11 anonim válasza:
1) Könnyű az autó, 1000 kg.
2) A modern turbós, közvetlen befecskendezéses motorok már egész alacsony fordulatszámról tudják a maximális forgatónyomatékot.
3) A dsg sokkal gyorsabban, ügyesebben vált, nint egy átlag sofőr.
2023. aug. 21. 08:12
6/11 anonim válasza:
Igazából az 5-ös mindent leírt. Tehát ami nincs meg köbcentiben azt minden mással "pótolnak".
2023. aug. 21. 08:41
7/11 anonim válasza:
Nekünk az egyik autónk egy 1.0-s, három hengeres, szívómotoros, CVT váltós, 990 kg-os városi cirkáló, szintén brutál jól gyorsul, mi imádjuk. Hiába van másikban nagyobb motor, ha 1,5-2x nehezebb, stb.
2023. aug. 21. 08:52
8/11 anonim válasza:
Igen nagyon fontos a tényező a teljesítmény/tömeg arány. Nekem viszonylag az 1.5ös szívó benzines alsó közép kategóriás autóm. Rendszerint pálya előtt mindig meg is előznek, majd amikor már felértünk szoktam csak elhagyni őket.
2023. aug. 21. 11:01
9/11 anonim válasza:
A DSG teszi a dolgát, a maximális 110LE közelében tudja tartani a teljesitményt végig gyorsulás közben. A valóságban általában többet is tudnak a turbosok valamivel, mint a katalógusadat.
Nincs semmi varázslat, kb 1000kg a kocsi, azt lehet ennyivel mozgatni
2023. aug. 21. 14:08
10/11 anonim válasza:
...és ne felejtsük el, hogy vannak olyanok is akik tudnak autót vezetni. 😛
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!