Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a menete annak, ha én...

Mi a menete annak, ha én ausztriából szeretnék behozatni egy motort?

Figyelt kérdés
Megvan a kinézett típus, a2-es motor. Mi a menete a behozatalnak? Elejétől a végéig érdekelne. Köszönöm!

2023. aug. 20. 21:42
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

broo en nem ertem hogy egy kinai hogy tud venni egy Yamaha MT-07et...

https://www.youtube.com/watch?v=M8dnfN-ATMY&ab_channel=SueDa..

2023. aug. 20. 22:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Mivel hozatni akarsz, ezért két dolgod van, megbízni valakit, és fizetni.
2023. aug. 21. 01:38
 3/4 anonim ***** válasza:
0%
Nem lesz jó, hát ott jobbkormányos motorok vannak, hogy fogod az út jobb oldalán vezetve használni...?!?
2023. aug. 21. 07:46
 4/4 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy új vagy használt (legalább hathónapos, legalább 6000 km), kint forgalomba van-e helyezve, van-e érvényes műszakija. EU-ból ezeket ÁFA és vámmentesen behozod, elviszed műszaki szemlére, kapja is a magyar rendszámot. Ha hat évnél idősebb és 160 ezernél többet futott, akkor kibocsátást is mérnek, ha határértéken belül van, akkor szintén elfogadják a külföldi műszakit. Ha lejárt a műszakija, akkor számla vagy adásvételi mindenképpen kell, hogy lássák, az EU-ban vásároltad, legyen EU-s forgalmija, elviszed itthon műszaki vizsgára, és annyi.

Az is bonyolítja a helyzetet, ha kereskedőtől veszed vagy cégnév van a forgalmiban, akkor mindenképpen kell számlát kérned vásárláskor, meg olyan adásvételi, ami kétnyelvű.

Szóval nem fogjuk tudni neked a folyamatot lépésről lépésre leírni, mert nagyon kevés információt mondtál. Legegyszerűbb amúgy rákeresni guglin, mert lehet olyat csinálni, hogy fizetsz valamennyit, és megcsinálják az egészet helyetted, még a szállítást is.

2023. aug. 21. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!