Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kocsi eladás után kell valamit...

Kocsi eladás után kell valamit fizetnem?

Figyelt kérdés
elcseréltem az autómat ràfizetéssel, az adàsvételire 130 ezer forint lett írva. holnap fogok menni àtíratni a másik autót a nevemre. ilyenkor kell valami adót fizetnem a règi autó utàn hogy eladtam?
2023. aug. 20. 21:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Az eladott autó után nem.

A vásárolt autóra kell.

2023. aug. 20. 21:40
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem kell.
2023. aug. 20. 21:45
 3/12 A kérdező kommentje:
1-es, a vásároltra mit?
2023. aug. 20. 21:56
 4/12 A kérdező kommentje:
ez a 2. autóm, az első autóm minden papírjàt a kereskedő intézte, csak a pénzt kellett leraknom, így nem tudom hogy működik.
2023. aug. 20. 21:57
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
#3 eredetvizsga, törzskönyv, forgalmi, vagyonszerzési illeték, biztosítás
2023. aug. 20. 22:04
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Eredetvizsga díja (ha nincs 30 napon belüli), vagyonszerzési illeték, új forgalmi és törzskönyv díja.

Meg persze az új kötelezőt is meg kellett kötnöd. Ha ezt elmulasztottad, akkor fedezetlenségi napidíjat kell majd fizetned.

2023. aug. 20. 22:06
 7/12 A kérdező kommentje:
ezeket tudom, az eredetvizsga màr kész. arra gondoltam, hogy valami adót kell e fizetni azért, mert aladtam a règi a kocsit, vagy az új miatt. akkor a vagyonszerzési illetèk lesz az. annak az összege mitől függ?
2023. aug. 20. 23:56
 8/12 anonim ***** válasza:
Gyártási év, teljesítmény.
2023. aug. 21. 00:00
 9/12 A kérdező kommentje:
és arr mennyi időm van befizetni? helyben kell?
2023. aug. 21. 09:21
 10/12 anonim ***** válasza:

"Hogyan és mikor kell befizetni a vagyonszerzési illetéket?

Az illeték befizetése feltétele a gépjármű átírásának, amelyre összesen nyolc napunk van, így az adásvétel aláírását követően a legfontosabb dolgunk, hogy rendezzük az illeték összegét. Ezt személyesen a járási hivatalban készpénzzel, elérhetőség esetén bankkártyával, valamint csekken fizethetjük be a NAV Gépjármű vagyonszerzési illeték bevételi számlára. Ezt követően a járási hivatal bizonylatot állít ki a befizetett összegről, amellyel már kezdeményezhető a gépjármű átírása."

[link]

2023. aug. 21. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!