Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 17 evesen honnan van v.a.l.a.k...

17 evesen honnan van v.a.l.a.k.i.n.e.k 400 ezerje jogositvanyra?

Figyelt kérdés
2023. aug. 20. 13:48
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
88%
Szülőktől, nyilván.
2023. aug. 20. 13:51
 2/35 anonim ***** válasza:
78%

Szülői segítség. Nekem pl. úgy volt 17 évesen (200 ezret kaptam, a maradékot visszaadtam), hogy nagyszüleimtől ezt az egyet egyenlően minden unoka megkapta, itt vidéken szüleimnek is nagy segítség volt, hogy akármelyik van éppen otthon a gyerekek közül, tudja furikázni anyámat amikor körbejárja a várost, nagyszüleimet ide-oda amikor apám nem ér rá stb, illetve befektetésnek látták, hogy még fiatalon beül az anyósülésre apám, és mire kimegyünk a nagyvilágba, családunk lesz akármi, addigra megtanulunk közlekedni.

Ha azt mondtam volna, hogy én nem is akarok jogsit, akkor is kötelező lett volna megcsinálni és kötelező lett volna a család személyi sofőrjének lenni, nem volt kívánságműsor.

Az más kérdés, hogy egy-két helyi ösztöndíjból, jutalomból, illetve a kicsi korom óta gyűjtött névnapi-szülinapi borítékokból magamnak is asszem akkor már ki tudtam volna fizetni.

2023. aug. 20. 13:54
 3/35 anonim ***** válasza:
100%
Bárhonnan.
2023. aug. 20. 13:58
 4/35 anonim ***** válasza:
32%

Én úgy fogalmaznék hogy valakinek hogy lehetnek olyan önzők és spúrak a szülei hogy egy ilyen elenyésző összeget is sajnálnak a saját gyerekeküktől?

Minél előbb szerzi meg a jogosítványt egy ember annál jobb mert ha már 17 évesen vezet akkor huszonéves korára jó eséllyel kialakul egy olyan rutin benne hogy a balesetveszélyes helyzeteket is reflexből el tudja kerülni nem úgy mint akinek a szülei bsznak odaadni a jogsi árát aztán megvárják még pályakezdő bérből összeszedi szerencsétlen gyerek aztán 25 évesen szerencsétlenkedik a tolatással...

Normális családokban nem csak jogosítványt, de a sikeres jogsi után még autót is szoktak adni a gyereknek...

2023. aug. 20. 13:59
 5/35 anonim ***** válasza:
100%

húúú...17 évesen az MHSZ gondjaiba vett, és sorban szereztem a képesítéseket...60 évvel ezelőtt még tíz Forintos okmánybélyeg ellenében nyújtották át a segédmotorkerékpár-vezetői engedélyt. Az őrnagy halkan megjegyezte, hogy ez a kártya fogathajtásra is feljogosít(azóta sem láttam lovat)

Aztán B kategória, a katonaságnál már megvolt a C is..

Ma már a 400 ezer sem elég..500 ezer inkább..még egy bukás is belefér.

2023. aug. 20. 13:59
 6/35 anonim ***** válasza:
87%

Már megint ez a honnan van valakinek x összege motorra, autóra, jogosítványra, stb-re kérdés?!

Nem mindegy neked?! Dolgozz, rakd félre és akkor majd lesz neked is!

2023. aug. 20. 14:07
 7/35 anonim ***** válasza:
30%

"Én úgy fogalmaznék hogy valakinek hogy lehetnek olyan önzők és spúrak a szülei hogy egy ilyen elenyésző összeget is sajnálnak a saját gyerekeküktől?"

Te valami elkényeztetett kis taknyos lehetsz ha nem tudod, hogy az országban sok embernek már kajára is alig futja, nem még kifizetni egy ekkora összeget. Elenyésző összeg? Szerinted! De van akinek ez komoly pénz.

Én is a saját keresetemből teremtettem elő rá a pénzt, nem tudtak segíteni a szüleim.

2023. aug. 20. 14:08
 8/35 anonim ***** válasza:
100%

4, "normális családokban nem csak jogosítványt, de a sikeres jogsi után még autót is szoktak adni a gyereknek"

Ezzel nem értek egyet. Egy jogositványt is nehéz már kifizetni, nem hogy kocsit is venni. Nem hiszem, hogy sok embernek van erre pénze.

Ismerek pár embert akinek meglett a jogsija 17 évesen, viszont nagyon sokáig nem vezetett mivel nem volt pénze kocsira.

2023. aug. 20. 14:08
 9/35 anonim ***** válasza:
100%

Kocsit én sem adnék a gyereknek, én sem kaptam, apámnak volt munka miatt egy kisteher, meg ott volt a családi, amire megmondta, hogy nem adja el, amíg minden gyereke meg nem tanult normálisan közlekedni, ne nagyon törjük össze, mert nem biztos benne, hogy a karosszéria-lakatolás ne kerülne majd' annyiba, mint amennyiért el lehetne adni.

Azt városon belül vihettük, ha elkértük, meg azzal mentünk családilag nagyobb utakra, ahol nekünk kellett vezetni. Most speciel nincs autóm. Havonta-párhavonta hazalátogatok, akkor vezetem a családit, ha szükséges. Nemrég megcsináltam az A kategóriát, úgyhogy tavasztól őszig van motor, de Budapesten élve még most sem látnám értelmét, hogy autót tartsak fenn. Majd ha lesz családom, akkor persze munkahely, ovi, orvos stb. miatt már más lenne a helyzet, de jelenleg felesleges.

2023. aug. 20. 14:13
 10/35 anonim ***** válasza:
100%
Ugy, hogy 400 ezre van, nem ezerje.
2023. aug. 20. 14:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!