Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért buktál meg a forgalmi...

Miért buktál meg a forgalmi vizsgán?

Figyelt kérdés

B-kategória a kérdés.

Nemsoká vizsgázok, jó lenne mások tapasztalatait hallani, mik azok a dolgok, amikre jobban oda kell figyelni. (Persze, sztorizgat az oktató is, de kíváncsi vagyok.)

Lefizetés nem opció, elvileg nálunk már nemigen lehet, szóval a "nem fizettem, azért buktam" válasz sajna nem releváns most, reménykednem kell, hogy dugipénz nélkül is menni fog. :D

2023. aug. 17. 13:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%
Egyrészt "a párhuzamos forgalom ellenőrzése nem rendszeres", vagy hogy fogalmazták meg... Szóval nem néztem elég gyakran a tükrökbe. Meg egy kereszteződésben, ami nem volt 100%-ig belátható, nem lassítottam le eléggé. Nekem volt elsőbbségem, de azt mondták, hogy ha a sövény mögül kibukkant volna egy biciklis, akkor nem tudom időben megállni.
2023. aug. 17. 13:54
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem buktam meg, de nagyon jófej volt a biztos, az autó ellenőrzésekor elment a mosdóba annyira leszarta :D Az oktatóm azt mondta, hogy ha szigorúbb vizsgabiztost kapok, akkor lehet hogy megbuktat amiatt amit első is írt, hogy nem néztem eleget a tükrökbe, de így lett összesen 3 hibapontom ilyenekért, hogy lassan megyek, jó helyen de rossz íven kormányoztam, a harmadikra nem is emlékszem de valami hasonlóan triviális volt. Sok sikert neked!
2023. aug. 17. 14:06
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem buktam meg szerencsére, hibavonalat sem kaptam, amit nem is értek, mert amikor kiálltam az áruház parkolójában a parkolóhelyről, elfelejtettem indexelni. Másik kategórián viszont osztották bőven a vonalakat, pl. úgy indexeltem, hogy nehogy félre lehessen érteni, hogy nem a kereszteződés előtt a gyártelep hatalmas, nyitott kapuján akarok behajtani, az ilyenekre mondták, hogy szerintük nem jelzem eléggé időben az irányváltoztatást. Egyszer meg túl hamar jeleztem, mert jobbra kanyarodtam, és láttam, hogy ha hamarabb jelzek, akkor az alárendelt útról hamarabb ki tud kanyarodni egy autó, ezt is behúzták vonalnak.
2023. aug. 17. 14:24
 4/13 anonim ***** válasza:
Nem buktam meg
2023. aug. 17. 14:30
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy olyan vizsgabiztosnál voltam, aki kb. senkit se engedett át elsőre. Rutinon is 6-ból én mentem csak át nála, így mikor megláttam borítékolható volt. Nem az útvonalon kellett parkolom, hanem ő szólt hátulról, hogy hol parkoljunk. Persze csak a rokihely volt szabad, de abból az irányból takarta egy furgon, ahonnan mentünk. Előtte mentünk el abban az utcában, a végén volt az egyívű megfordulás, így kinézte magának a helyet. Én meg besz/ptam.
2023. aug. 17. 14:49
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
#5 Ez egy normális vizsgabiztosnak hangzik. Ellene van annak, hogy az oktatás 30 éve a béka feneke alatt van, mert csak az útvonalakon tud mindenki rutinból menni. Az én vizsgabiztosom is ilyen volt szerencsére, két telezöldnél balra kanyar, két egyirányúból balra kanyar, és utána kezdődött egyáltalán a vizsgaútvonal.
2023. aug. 17. 15:05
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

#6: Dehogy volt az. Mondom élből buktatott, 1/6-os sikerességi aránnyal dolgozott, azt beszélték, hogy valami exkatonaféleség volt. Engem konkrétan megszivatott a fenti szituációban. Kinézett egy olyan helyet, amit igazán nem lehet kivédeni. Normál esetben: Beállsz. Észleled, hogy rossz helyen vagy, majd visszaülsz, átállsz. De mivel vizsga, ezért beállsz, bukta, majd nézd meg kívülről miért. Tipikus esete, amikor nem nyerhetsz.

Nyilván nem mai eset már 10+ éve volt. Nem volt felfestés, a rokihely táblája pedig egy villanyoszlopon volt, amit egyik irányból kitakart egy pont előtte álló furgon, mikor melléértem meg már a tetősíktól nem lehetett látni.

Egyébként felénk akkor nem lehetett tudni az útvonalakat, bolyongtunk mindenfelé a városban, nyilván az útvonalakon nagyrészt. Vizsgán húzni kellett, de akkor sem mondták meg pontosan mi lesz, hanem kereszteződésről kereszteződésre haladtunk és kb. akkor volt vége, amikor a vizsgabiztos azt mondta, hogy menjünk vissza a kiindulásra, vagy azért mert ok, vagy azért mert bukta.

2023. aug. 17. 15:12
 8/13 Koaxk Ábel ***** válasza:

Nekem ezek voltak a fő indokok ami miatt az első forgalmi vizsgámon anno 2001-ben megbuktam:

- Gyorshajtás

- Nem néz eleget a tükörbe

- Néz, de nem lát

Hirtelen ez a három ugrott be ami belém égett, főleg az utolsó kettő. WTF?!?

2023. aug. 17. 17:02
 9/13 anonim ***** válasza:
85%
#8 Pedig ezekből van rengeteg baleset. Az persze abszurd, hogy vizsgán milyen látványosan kell mozgatni a fejed, hogy tudja a vizsgabiztos, hogy milyen gyakran nézel tükörbe, de tök monoton autópályán is illik azért legalább 10 másodpercenként belenézni.
2023. aug. 17. 17:04
 10/13 anonim ***** válasza:
Átgurultam a záróvonalon.Másodikra sikerült.
2023. aug. 17. 17:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!