Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Normális hogyha a belső...

Normális hogyha a belső sávban 140 el el huzok egy kamion mellet akkor az autóm orra balra jobbra meginog? Menetszél okoza?

Figyelt kérdés
2023. aug. 17. 09:31
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Amennyiben magas építésű, rövid tengelytávú, viszonylag könnyű autóról van az esetben igen.
2023. aug. 17. 09:40
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kamion irányából fúj a szél, akkor felfogja a szelet, amíg mellette vagy. Majd ahogy elhagyod azt, újra kapod az oldalszelet, amit az előzés előtt is.

Ezzel számolni kell egyes esetekben, igen.

2023. aug. 17. 10:20
 3/22 anonim ***** válasza:
Ez nagyban az autó aerodinamikájától függ.
2023. aug. 17. 10:28
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Kamion durva turbulenciát csinál, pl ha mész egy erdős részen, és megy előtted egy, akkor a látni a fákon is, illetve valamennyire "tolja" magaelőtt a levegőt. Ezt motoron durván lehet érezni, mögötte illetve kb a fülke mellé érve.
2023. aug. 17. 10:48
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de egyébként ez benne van konkrétan a KRESZ tananyagban. Oldalszélnél a kamion mellett vigyázni kell mert a szél mellette hirtelen megszűnik, mivel felfogja és ha kijösz a takarásából akkor meg hirtelen visszajön, ez dob egy kicsit az autón. Erre nagy sebességnél nagyon kell figyelni, főleg mivel minél gyorsabban mész ez a jelenség annál intenzívebben lép fel.
2023. aug. 17. 11:14
 6/22 anonim ***** válasza:
64%

Jogsi nélkül autópályán?

(Tanítják az oldalszelet)

2023. aug. 17. 11:15
 7/22 anonim ***** válasza:
62%
Tekintve, hogy 130-cal lehet menni autópályán, ez szigorúan elméleti kérdés, ugyebár?
2023. aug. 17. 13:39
 8/22 anonim ***** válasza:
6%
#7 Hát, figyelj, tekintve, hogy pont azért nem büntetnek 150-ig fotó alapján, hogy dinamikusan, minél nagyobb sebességkülönbséggel, nem egymás mellett vonatozva előzhessünk, ha valaki jön mögöttem 180-nal, én sem a km órát nézem előzés közben, hanem odataposok, hogy minél hamarabb kisorolhassak. 130-cal szabad menni autópályán, de aki a belsőben 130-cal döcög, az sem tudja, miért van egynél több sáv.
2023. aug. 17. 14:31
 9/22 anonim ***** válasza:
47%
8as és én nagy ritkán szoktam is annyival menni. De a múltor wagon r-t előztem 170el.😊
2023. aug. 17. 20:41
 10/22 anonim ***** válasza:
0%
#9 Jó, én alapállapotban 110-es autóúton is 170-180-nal megyek (gyorsabban nem, mert ez a tempó az, amilyen messze látok, és csak a gáz elengedésével visszalassítok, ha azt látom, más is van a belső sávban), de kifejezetten kiakaszt, ha valaki a határokon pampog, mert jellemzően ő meg más szabályokat nem tart be. Az meg a halálom, amikor "sorozatos előzést" csinálnak a megengedett 110-zel vagy 130-cal, pedig arról van szó, hogy megelőz egy 100-zal haladót, aztán látja, hogy 3 perc múlva elér egy 105-tel haladót, ezért utazgat a belső sávban. Abból a 3 percből 2,5 percet nyugodtan lehetne a külsőben tölteni. Ami még ennél is felháborítóbb, amikor facebookon erre felcsattan az anyuka, hogy "mögöttem ül a gyerek, én nem fogok gyorsan hajtani". Aki mögött 120-szal veszélyben van a gyerek, amögött 110-zel sincs biztonságban.
2023. aug. 17. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!