Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nyári melegben a felhevült...

Nyári melegben a felhevült autóval hogyan indulsz el, mi a rutinod?

Figyelt kérdés
Pl.: lehúzod az ablakokat és vársz mellette egy percig, beindítod a motort és maxra tekered a légkondit és vársz, stb?
2023. aug. 12. 09:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Lehúzom az ablakot, maxra tekerem a légkondit és egyből elindulok. Ha lehűlt a légkondi felúhzom az ablakot.
2023. aug. 12. 09:09
 2/11 anonim ***** válasza:
66%
Minek várnék? Beindítom, klíma, kész. De legmagasabbra nem állítom, mert úgy kevésbé hűt. Mi hidegebbnek érezzük, de csak a légmozgás miatt, miközben maga a befúvott levegő melegebb. 7 fokozatú lépcsőn 4 fölé soha nem rakom a ventilátort, mert értelmetlen.
2023. aug. 12. 09:16
 3/11 anonim ***** válasza:

Nagyon ritka, hogy órákra tűző napra parkolnék. Ezt csak tényleg a legvégső esetben csinálom, ha nincs más megoldás. Az, hogy pár száz métert gyalogolni kell, nem tart vissza, simán azt választom, ha ott van árnyék. Itthon szerencsére van garázs, munkahelyen meg mélygarázs.

Beszállásnál nincs semmilyen rituálém. 18 éves kocsi, de az automata digit klíma méri a beltér hőmérsékletét is. Tudja azt, hogy ilyenkor maximális teljesítménnyel minél előbb lehűtse az utasteret. A kívánt hőmérséklet elérésekor meg automatikusan visszavesz. Így nem kell semmit tekergetni. A hőmérséklet 23 fokon van télen-nyáron. Soha nem nyúlok hozzá. A ventiláció erősségét, befúvás irányát is hagyom, hogy ő állítgassa. Nekem az általában teljesen megfelel.

2023. aug. 12. 09:26
 4/11 anonim ***** válasza:
48%
Mivel öreg 20 éves autóm van, klímája már 4 éve bedöglött benne, és sajnos baromi drága lenne a javítása, az autó nem ér már annyit, így nem klímázok. Amúgy sem vagyok oda a klímáért, jó dolog, de én csak akkor klímáztam amikor tényleg forróságba kellett levezetnem minimum 1 órát de inkább többet, na akkor klímáztam, de rövidtávokon nem, mert felesleges. Egyébként meg amikor már a forró autónál vagyok akkor motor indít, összes ablak le, mivel egyterű így csomagtér ajtó kinyit aztán ventilátort maxra tekerve pillanatok alatt kilöki belőle azt az igen csak forró levegőt. Általában akkor még elszoktam szívni egy cigit addig lehűl annyira hogy ne pusztuljak meg amikor elindulok, és menetközbe a huzat már kinyomja szépen a maradék bent maradt forró levegőt.
2023. aug. 12. 09:49
 5/11 anonim ***** válasza:

Ha fel van forrósodva akkor idő kell mire a légkondi is kezdi a hideget nyomni.

Indulni kell és kavarog akkor a levegő.

2023. aug. 12. 10:26
 6/11 anonim ***** válasza:
A legjobb, ha lehúzod az ablakokat, beindítod a klímát és mész vele, amikor kiment a huzattal a meleg, akkor felhúzod az ablakokat.
2023. aug. 12. 10:36
 7/11 nemaRendőrség ***** válasza:

Beülök és megyek.

Munkahelyemen sok kretén 20 fokra állítja a klímát, rendesen jó érzés egy kicsit a meleg kocsiban ülni.

Amúgy az enyém bekapcsolja a belső keringetést a klímával, hogy gyorsan lehűtse a benti levegőt, aztán ha elérte a hőfokot akkor vált külső levegőre.

Hármas priusoknak van olyan kiadása amin van ac gomb. Ha megnyomod 3 percig jár a klíma (a hibridekben inverteres van, nincs rákötve a motorra), ezzel előhűtve az autót

2023. aug. 12. 13:55
 8/11 anonim ***** válasza:
Eleve a tetőablak el van húzva, így töredéke a belső hőmérséklet, mint teljesen zártan. Ha olyan az idő és a helyszín még két ablakot is résnyire nyitvahagyok. Mikor sétálok az autóhoz, ajtónyitással húzom le teljesen az ablakokat, amíg bepakolok a csomagtartóba máris csökkent pár fokot a hőmérséklet. Beülök, indítok, megyek. A menetszél és a klíma pillanatok alatt lehűti, aztán ablak fel.
2023. aug. 12. 22:52
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem is van elektromos tetőablakom, de a nyílit utcán én nem merem nyitva hagyni. Se az ablakot résnyire lehúzva hagyni. Nem attól félek, hogy emiatt lopják el a kocsit, hanem valami vicces kedvű járókelő nehogy cigi csikket, vagy valamit bedobjon.
2023. aug. 13. 06:56
 10/11 anonim ***** válasza:

#9: "Ha olyan az idő és a helyszín", a tetőablak meg döntve van csak, alatta a roló behúzva, szóval nagy dolgot nem lehet bedobni, de nem is járok olyan helyen, ahol ez valós veszélyforrás lenne. Céges parkolóban meg pláne nem

2023. aug. 13. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!