Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyen problémával be mernétek...

Ilyen problémával be mernétek vállalni egy hosszabb utat?

Figyelt kérdés
Jobb első fékprobléma van az autón, a felni tűzforró 20km megtétele után, miközben a másik 3felni legrosszabb esetben is csak langyos. Autószerelővel egyeztettem-időpontot kértem javításra, és megjegyezte, h nem érdemes nagyon halogatni a javítást, mert hosszútávon közlekedve gy tönkremegy a fékrendszer és sokkal többe kerül a javítás. Viszont a javításig muszáj használnom az autót. Picit rám is ijesztett, nem tudom be merjek vállalni egy hosszabb 50 vagy 100 km-es utat. Járt már valaki hasonló cipőben mint én? Be mernétek vállalni egy hosszabb utat?
2023. aug. 11. 15:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem érdemes kockáztatni. Tömegközlekedés is létezik-
2023. aug. 11. 15:49
 2/12 A kérdező kommentje:
Természetesen a fékek kiválóan fognak, futómű mérés során derült fény erre a problémára.
2023. aug. 11. 15:58
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

"Természetesen a fékek kiválóan fognak"

Igen csak az egyik állandóan! ;) , aztán kérdéses, hogy van-e rajta még egyáltalán kopóréteg, vagy egyszercsak vason fogsz vele menni?

2023. aug. 11. 16:10
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha forrósodik a fék, felforrhat a fékfolyadék (2 -3 évente volt (cserélve?) és beesik a pedál..
2023. aug. 11. 16:12
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

"Picit rám is ijesztett"

Egyáltalán nem ijesztett rád, mert baromi lazán fogalmazott. Ez az a pont, amikor a döglött kutyát sem érdekli, hogy mi lesz a fékrendszerrel, mert az életed talán egy kicsivel többet ér annál. Ha forrósodik a felni, akkor valami okból folyton fékerő van a tárcsán, hogy miért az igazából lényegtelen (berohadt munkahenger, megszoruló csúszka, lényegtelen), a lényeg az, hogy ez több életveszélyes problémához is vezethet. Ha nullára kopik a fékbetét, kicsúszhat a helyéről és megszűnik a fék. Felforrhat a fékfolyadék, szintén megszűnik a fék. Ha a kieső fékbetét-maradék beszorul valahová, blokkolhatja a kereket és az árokban köthetsz ki.

Na EZ lett volna az ijesztés. Az nem ijesztés, hogy javítani kell a féket. Az az ijesztés, hogy téged javítani nem olyan könnyű és olcsó.

2023. aug. 11. 16:20
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem, hosszabb ut biztosan kizarva!

Azt ne felejtsd el, hogy amelyik befog, az idővel túlmelegszik ugyebar irtad is, es nem lesz rajta fekerő. Szóval 3 feked lesz jó egy nem. Ez komolyabb fékezesnel jön majd ki es akkor necces lehet.

2023. aug. 11. 17:24
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem mennék vele messzire. Nekem egyszer úgy megszorult a fék, hogy csak egyesbe tudtam hazamenni. Még szerencse, hogy csak 1 km-re voltam.
2023. aug. 11. 17:32
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a baj, hogy tönkremegy idővel. Hanem 20-30 km után nagyon felforrósodik, és a forró féktárcsának már nulla a fékhatása. És nagyon kellemetlen meglepi, hogy mikor elindultál, még fog a fék, majd fél óra múlva meg kell állj, és váratlanul nem tudsz. Életveszély.
2023. aug. 11. 23:04
 9/12 A kérdező kommentje:
utolsónak: Miért életveszély? 4db fékből csak 1nél van ez a probléma! A többi fék az tökéletesen fog, 1db nem!
2023. aug. 12. 08:07
 10/12 anonim ***** válasza:

Olvasd a #4-est!

Jártam így! Ha a beesik a pedál, legfeljebb a 4-ből 2 keréken marad féked,

ha az ABS is megszólal, akkor aztán alig marad valami, kapkodás a kézifék után, vagy recsegtetve "előhúzni" visszaváltással valami motorfék félét.

2023. aug. 12. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!