Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valaki csinált már ilyet ér...

Valaki csinált már ilyet ér ez valamit?

Figyelt kérdés
Dízel autóba mondjuk teli tankhoz önteni 100 milliliter vagy ne adj isten 200 milliliter 2T olajat?
2023. aug. 11. 06:15
 1/10 anonim ***** válasza:
66%
Na és ennek mégis mi értelme lenne?
2023. aug. 11. 06:15
 2/10 anonim ***** válasza:
66%
nem ér semmit, csak jobban füstöl.
2023. aug. 11. 06:31
 3/10 anonim ***** válasza:
66%

Mégis miért gondolod, hogy ennek értelme lenne?

Tényleg érdekel

2023. aug. 11. 06:46
 4/10 anonim ***** válasza:
64%
Csak jó lenne már ha kezdődne az iskola!!
2023. aug. 11. 06:54
 5/10 anonim ***** válasza:
66%
Ha nagyon kopott a motor akkor ér. Bár bekevert gázolajat még nem igazán láttam, de annak viszont örülök, hogy mindig valami új,formabontó őrület üti fel a fejét. 😅
2023. aug. 11. 07:00
 6/10 anonim ***** válasza:
78%
Eszembe nem jutna! Nincs kedvem idő előtt tönkre vági a részecskeszűrőt a kísérletezgetéssel.
2023. aug. 11. 08:10
 7/10 anonim ***** válasza:
54%
Hát nyilván nem egy modern diesellel kell kipróbálni, hanem egy régi világból kimenős 2literes szívó diesellel.
2023. aug. 11. 08:13
 8/10 anonim ***** válasza:
66%
Hallottam már olyat aki erre esküdött, de nincs biztos forrás, inkább nem. Inkább mítosz szerintem. Amúgy a gázolaj szárazsága ellene volna hivatott, mivel az nem tesz jót az injektoroknak főleg. Ha nem tankolsz prémiumot akkor viszont érdemes valamilyen minőségi adalékot használni, nekem a Wynn's supremiomot ajánlották, nem rég kezdtem használni.
2023. aug. 11. 08:35
 9/10 anonim ***** válasza:
54%

Gondolom régebbi adagolós dízelre érted ezt.

Normális gázolajra és megbízható, kivàló minőségű gàzolajszűrőre van szükség, a szűrőt meg mindig időn belül cserélni kell.

Ha ezt a két dolgot betartod, tökéletesen védve van a rendszer, semmi szükség ilyen, bizonytalan, legjobb esetben semmit sem érő dolgok próbálgatására.

A 2T motorolajok eleve benzinben oldódnak jól, dízelben nem biztos.

A keverék olajzás általában 1:40, 1:50 arányban használatos, tehát kb 5l-ben kell feloldani az 1 decit.

Ha kb. 50-60l gázolajba teszel 1dl olajat, az 1:500-as keverék arány, ilyen ritka keveréktől bármelyik fűkasza, vagy láncfűrész, robogó motorja besülne.

Totál semmit sem ér a gázolaj 2t olajzása, nettó pénzkidobás csak.

2023. aug. 11. 09:16
 10/10 anonim ***** válasza:
66%

Gondolom a sok okostóninak mind volt itt min 3-400 ezret futtatott CR dízele, betegedésre hajlamos porlasztókkal....

Nem nem régi dízelbe kell, annak a nyitónyomása porlasztónként 130-200 bar, a cr-é 1500 is van.

Régi adagolósok ajánlják ezt, mivel jócskán változott idővel a gázolaj összetétele, pl a téli indítási nehézségek leküzdésére. És az nem növeli a kenési képességét a gázolajnak, nagyon nem.

2023. aug. 11. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!