Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor tennéd le az autót ?

Mikor tennéd le az autót ?

Figyelt kérdés

Mi kellene ahhoz ,hogy autó helyett tömegközlekedéssel utaz ? Németországban ugye van ez a 49 eurós ország bérlet. A DB statisztikái szerint sokkal többen utaznak. Tehát legyen olcsó ?

[link]

Vagy legyen gyors mint a franciáknál a TGV vagy japán , kínai vonatok és rohangáljon a vonat 400-500km/órával ? Ezzel egy kocsi nem tud lépést tartani.

Vagy hogy magas legyen az üzemanyag ára ?

2023. aug. 7. 17:21
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Ugyan nem az autó letetele klasszik módon, de én mar vettem egy 125-ös valtós motort a dugóban acsorgas ellen. Nekem az a kriptonitom.

De hogy az autót mikor engednem el... ha mondjuk egy oceani eghajlatú (se nem meleg se nem hideg) Alföld jellegű domborzatú helyre költözhetnek, ahol vidaman ellenek bringaval/ebike-kal, es nem kellene 10-20kmnél többet ingaznom.

2023. aug. 7. 19:01
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha 5percenként járna. Nem lenne rajta cigány és tömeg.
2023. aug. 7. 19:08
 13/28 anonim ***** válasza:
Nem tenném le.
2023. aug. 7. 20:29
 14/28 anonim ***** válasza:
45%
A tömegközlekedés a szegények szórakozása. Nekem nincs erre időm.
2023. aug. 7. 20:30
 15/28 anonim ***** válasza:
Én este leszoktam tenni.
2023. aug. 7. 20:34
 16/28 anonim ***** válasza:
51%
Csak akkor teszem le, amikor alkoholt iszom, annyi tömegközlekedés bőven elég motiváció, hogy egyébként soha ne tegyem le… Maximum Budapesten belül használható, de akkor is magas a csöves és a cigó faktor (+bűz, kosz és tömeg az alap). Tényleg iszonyat drága az autó, de a biztonság, az idő és a kényelem megfizethetlen.
2023. aug. 7. 21:29
 17/28 anonim ***** válasza:
Egyébként jók a hozzászólások, nagyjából mind ugyan arról szól. A tömegközelkedés egyáltalán nem, vagy erős kompromiszumokkal alternatíva. Ezért nem kellene mindenki torkán megpróbálni lenyomni a tedd le az autót dumát, hanem partnerként kezelni azt is, aki gépjárművel közlekedik. Peace.
2023. aug. 7. 21:39
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

#17: ha így lenne, ahogy mondod, akkor nem lenne dugó Budapesten minden reggel és délután.

Igazad van, nem kell mindenki torkán lenyomni, de az autókázok nagy része Bp-n letehetné az autót.

Ha megnézed, napközben lehet közlekedni, nincs dugó. A rengeteg munkábajáró max az ebédjét, esetleg a laptopját viszi 1.5-2 tonna bódéban. Egyedül.

Lenne kinek lenyomni a torkán a rendes tömegközlekedést, és a P+R parkolókat, csak hát csinálni kéne... meg mondjuk megépíteni az M0-t, hogy a nyugati-északi átmenő forgalomnak ne a Komjádi uszoda előtti 2 sávon kelljen átférni irányonként az amúgyis tulterhelt városban.

2023. aug. 7. 22:12
 19/28 anonim ***** válasza:
Ez így van. Én is csak a laptopomat viszem. Azért cselekszem így, mert rengeteg időt megspórol az autó, még úgy is, hogy araszolok a rakparton negyed órát. Ha lenne P+R akkor sem tenném le az autót. A rendes tömegközlekedés pedig relatív, ahogy írtam a #3-ban egy évig használtam, előtte 7 évig autóztam, most újra. El tudok képzelni olyan tömegközlekedést ami megfelelő lene, de attól még München is távol áll, nem hogy Budapest.
2023. aug. 7. 22:21
 20/28 anonim ***** válasza:
Ha lenne normális és sok P+R ingyen vagy nagyon olcsón, akkor lehet átszállnék BKV-ra, de csak akkor ha nem sokat kellene mennem vele, 3+ átszállással már kizárt. Amúgy botrány, hogy viszik fel a parkolás árát meg milyen jó lenne kevesebb autó, de konkrétan egy használható P+R parkolót nem tudnék mondani Szentendréről (leginkább ezen a szakaszon vagyok ismerős), így mit várnak?
2023. aug. 7. 23:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!