Kaptam egy fejegységet egy SAL VBT 1000-est be is raktam a kocsimba viszont miután kikapcsolom,a gyújtást leveszem és kiveszem a kulcsot utána mégis világit.Azt akarom tudni,hogy ez baj vagy nem?Kivettem inkább nehogy leszívja az akksit.
Figyelt kérdés
2023. aug. 6. 21:34
1/5 anonim válasza:
A fejegységek dupla 12 Voltot kapnak, egy állandót ami életbentartja a memóriát, és egy kapcsoltat. Gyakran előfordul, hogy ez a kettő valamiért fel van cserélve, most is ez lehet, és folyamatosan kapja a tápot. Általában sárga és piros vezeték a két 12Voltos, ezt kell megcserélned.
2/5 A kérdező kommentje:
Most megnéztem viszont sárga vezeték nincs pirosból pedig több is
2023. aug. 7. 09:13
3/5 Koaxk Ábel válasza:
Azt érdemes még megnézni, hogy van olyan autó ami utólagos fejegységnél is leállított motornál is egy bizonyos ideig üzemelteti azt. Kvázi álló motornál is lehessen zenét hallgatni. Sok gyári fejegység is így működik, amikor csak azt érzékeli, hogy lezárod a kocsit, akkor kapcsolja le a rádiót.
Szóval nem biztos, hogy el van kötve, én tesztelném, hogy lekapcsol e egy idő után, vagy pl ha bezárod a kocsit lekapcsol e a fejegység.
4/5 A kérdező kommentje:
Ajtót becsuktam és le is zártam de ugyanúgy világit és igen elvileg le kéne kapcsolnia egy kis idő után de több óra után is világitott.Egyébként a kocsim egy 2000 évjáratú vw polo 6n2.
2023. aug. 7. 14:20
5/5 Koaxk Ábel válasza:
6n2 Polo sajnos még buta ilyen téren, akkor mindenképpen úgy kell bekötni, hogy gyújtást levéve lekapcsoljon, jóval újabb autóknál divat ez.
Amúgy imádom ezt a típust, nagyon pöpec kis autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!