Elektromos kerékpár motornak minősül? Kell hozzá jogosítvány?
Figyelt kérdés
Tervezek rendelni egy olyan kerékpárt ami képes elektromos motorral 50 km/H órával menni. Viszont ha ezt kikapcsolom, tudom hagyományos klasszikus kerékpárként használni.
Ezekre jelenleg milyen jogszabály vonatkozik?
2023. aug. 6. 14:55
1/6 anonim válasza:
Az alábbi háromnak egyszerre kell megfelelnie ahhoz, hogy kerékpárnak minősüljön:
1. Csak rásegíthet (gázkar nem lehet rajta).
2. A rásegítésnek 25 km/h felett le kell állnia.
3. Max. teljesítmény 300 kW.
Ha egyik nem teljedül, akkor smkp.
2/6 anonim válasza:
Ja, és a kikapcsolhatóság lényegtelen.
3/6 anonim válasza:
Amennyire tudom csak a pedelec nem minősül segédmotornak...
Amit Te leírsz, az már segédmotor!
Segédmotorhoz meg kell alvázszám, biztosítás és bukósisak illetve AM jogosítvány.
Megjegyzem, 50 km/h nagyon sok egy ilyen járművön, rendkívül veszélyes.
4/6 anonim válasza:
3. ebike-al is mehetsz az útra megengedett, kerékpárra vonatkozó legnagyobb sebességgel önerőből. A 25 csak a rásegítésre vonatkozik.
5/6 anonim válasza:
#3 Szerintem se lehet valami biztonságos. Van 50-es supermotom, és hiába olajos teleszkópos elöl hátul,hosszú rugóúttal, amikor 60-nál már kezd rázkódni még viszonlag sima úton is , mivel nincs tömege a kisebb hullámok elnyeléséhez se, hiába olyan puha a futóműve, hogy betérdel egy nagyobb fékezéskor. Akkor milyen lehet egy teleszkóp nélküli, ennél jóval könnyebb bicajon ez a tempó? 230 kilós nagymotorommal, ugyanezen az úton meg kényelmesen utazom.
6/6 anonim válasza:
Nekem Kymco segédmotorom van, a 90 kilójával jól viszi, de még az elején nagyon félelmetes volt az 50 km/h... ha véletlen ennyivel rászaladok egy kátyúra, elég nagyot dob, nah most milyen lehet egy 20-30 kg-s biciklin ez a tempó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!