Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi az a max km TSI motoroknál,...

Mi az a max km TSI motoroknál, amivel még érdemes lehet megvenni?

Figyelt kérdés
Konkrét jármű amiről szó van az 2017 és fiatalabb Skoda Superb. Benzinest szeretnék venni majdani használatából kifolyólag, de nem tudom mi az a max km amivel még merjem megvenni. (Persze az egyértelmű, hogy az autó állapota számít leginkább)
2023. aug. 4. 16:53
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mennyit mész évente

Én megyek 20-25.000km tehát számomra ha egy 6 éves autóban 120-150.000km van az teljesen átlagos, bátran venném, ha az állapota is olyan.

2023. aug. 4. 16:59
 2/9 A kérdező kommentje:
Én sem fogok ettől többet menni, de még lehet ennyit sem. Van egy autó ami tetszene, 2016, 2.0 TSI, DSG 6 van benne, de 230e km, és félek megvenni (főleg hogy nem is olcsó, a számomra legalabb is, és típuson belül sem átlagon aluli az ára), viszont teljesen rendben volt tartva eddig. 6.5M amúgy
2023. aug. 4. 17:06
 3/9 anonim ***** válasza:
88%

#2 Évi 42 ezer egy benzinessel, tuti nem venném.

Az a baj a sokat futó autókkal, hogy 100-ból 99-szer nincs betartva a szerviz. Sőt, a helyzet az, hogy a magyarok nagyon nagy százaléka semmilyen autónál, semmilyen futásteljesítménnyel nem tartják be rendesen, de a sokat futó autónál ez fokozottan igaz. Egy gondos sofőr 10 ezrenként olajat cserél, főleg turbós autóban fokozottan fontos. Aki évi 40 ezret megy, annak 3 havonta kéne olajcserére járnia. Ezt kb. senki sem teszi meg, kivéve, ha valami kötelezi rá (pl. flottagarancia, vagy ilyesmi), de magánszemély garanciaidőn túl... nem.

2023. aug. 4. 17:10
 4/9 anonim ***** válasza:

Érdekes téma amúgy. 2020-ban vettem egy 10 éves Focust valós 223.000km-el. Még raktam bele 110.000km-t semmi komoly gondom nem volt vele. Az autó 850ezer forintba került.

Az a baj, hogy te ezt meg veszed használod, oké ne legyen baj vele (amire semmi garancia nincs), de lesz benne mondjuk

Már 300+ ezer kilométer, szerintem senki nem fogja megvenni…

2023. aug. 4. 17:18
 5/9 anonim ***** válasza:
60%
Állapot függő.
2023. aug. 4. 17:26
 6/9 Koaxk Ábel ***** válasza:
88%

Ez a 2.0 TSI/TFSI motor ebben az időszakban már egy nagyon kiforott technika.

Ettől függetlenül igazat adok a #3-asnak!

Ezt az autót durván hajtották, azaz, okkal adják már el!

2023. aug. 4. 17:32
 7/9 A kérdező kommentje:
#4: igen, ez is egy fontos szempont (sajnos), mert idővel szeretnék túladni rajta.
2023. aug. 4. 17:33
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jók már az új tsi-k, ellenben egy állapotfelmérés döntené el hogy megvenném e. Az ennyi idős autóknak még lényeges infókat rejthet az online szervízkönyve, érdemes bekéretni. Ha longlifeozták menekülj.
2023. aug. 4. 20:15
 9/9 anonim ***** válasza:
84%
Valószínű hogy le leszek pontozva, de 6,5 milliót egy 230 ezret futott autóért nem adnék. Vagy vennék drágábban egy újabbat, vagy olcsóbban valamit ami a célnak megfelel. Persze lehet teljesen jó is a kocsi ha megfelelően karbantartották, de ezt te csak utólag fogod megtudni.
2023. aug. 4. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!