1.6 HDi 90LE indítàs után fura egyenletlen hangja van kupplungcsere elött?
2 hónapja vettem egy nagyon szép állapotú és jól felszerelt, számlákkal igazolt múltu, friss müszakis 207-es Peugeot-t 1.6 HDi-val 90LE-s (9HX motorkódú) 168 ezret futott. Természetesen át lett nézve, le lett szervizelve. A szerelönél augusztus végére be van írva az autó kupplungcserére.
Nem tudom, hogy a szerelö hideg motornál inditotta-e az autót vagy sem, viszont nekem feltünk a hetekben, hogy iditáskor fura, egyenletlen a motor járàsa, rángatni viszont nem rángat, vagy csak nagyon minimálisan, alapjárati fordulatszám nem ingadozik, ellenben pára/göz/ valami jön hátulról, ami büdi, de nem vészes. Az auto alatt nincsenek foltok, vagy cseppek.
Elindulás után vagy üzemmeleg hömérsékleten semmilyen gond nincsen. Jön-megy, megáll nem rángat, szép hangja van, nem büdös, nem gözöl.
Hibát nem ír ki, check engine nem világít. A hütöviz min és max között van, de inkább a maxhoz közel. Olaj az autó szerint OK, szerintem meg majd a kuplungcserekor kap egy uj nivopálcát, mert letört a régi vége.
Olajcsere, szürök cseréje kb 2000-km-re ezelött volt, vezérmüszij 5000 km-re korábban, ahogy a turbó is ekkor lett felújitva.
Jövöhéten menne az autó 1000 km-t, aztán a hónap folyamán még további 650 km-t.
Ez dizel sajátosság vagy ez a befecskendezés problémájának elöjele?
Tárolt hibából sincs semmi?
Főleg a francia autóknál elég nehéz előhámozni, mi a valódi kínjuk, másik véglet a német, amikor semmi baja, aztán a műszerfal mint a karácsonyfa kb.
Nem valószínű, hogy befecskendezés hiba még, lehet, csak takarítani kellene egr-t, szűrőket, érzékelőket.
“ befecskendezés problémájának elöjele?”
Lehetséges, élőadatot kell nézni
Tul a kupplungcserén és egy egy nivopálcacserén.
Olaj maxon van, egy csepp sem hiányzik belöle. Az egyeletlen járás és a hosszú autpyázàs után fékezéskor és elinduláskor néhai alkalommal kb 1-2 másodpercre megjelnö „Olajnyomás alacsony“ hibaüzenet miatt megy ma az auto diagnosztikára. 2 honap alatt kb 5000km belement az autoba, alapvetöen jol megy a kicsike.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!