Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha megveszek egy használt...

Ha megveszek egy használt autót ami utána egyből mozgásképtelen lesz úgy, hogy el se hoztam még eladótól akkor ezen hiba javítása őt terheli?

Figyelt kérdés

Ford Mondeo autóról van szó, napi használatban volt legalábbis azt mondta, megvettem és konkrétan mikor elakartam hozni tőle nem indult be a motor, erre kiderült, hogy több probléma is van ami több százezer forintos javítást hozott magával..

Most ő azt mondja, hogy használt autó ez van, de ez így normális? Hirdet egy napi használatban lévő autót, ki is próbáltuk akkor valóban nem volt gond, majd aláírtuk adásvételit és elmentem érte feleségemmel és akkor nem indult be az autó, konkrétan át kellett húzni a szerelőhöz (ebben segített).. és most nem akar fizetni..

Csak én gondolom azt, hogy ez nem normális?? Vagy szándékosan vert át, de még ha nem is akkor is úgy adta el, hogy rejtett hibás nem?

2023. júl. 28. 19:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
66%
Nem szemét, hanem szimplán balek. Jó tanulópénz. Beszélhetsz egy ügyvéddel, az a pár 10k már oly mindegy, azt írod több hiba is van. Egyszerűen balek voltál és átvertek.
2023. júl. 28. 21:56
 12/15 anonim ***** válasza:

"Használt autóra is van garancia. Ha a rejtett hiba már a vásárlás időpontjában is fennállt. "

Van, de ha magánszemély az eladó, akkor a vevőnek kell bizonyítani. Itt nem derült ki, kereskedő vagy magán volt-e az eladó.

2023. júl. 28. 22:06
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem garancia hanem szavatosság.
2023. júl. 28. 22:35
 14/15 krwkco ***** válasza:
54%

"Van, de ha magánszemély az eladó, akkor a vevőnek kell bizonyítani."

Elég bizonyítás az, hogy el sem tudta hozni az autót az eladótól.

2023. júl. 28. 23:44
 15/15 anonim ***** válasza:
14: ha az eladó elismeri, de egyelőre nem akar fizetni, így esélyesen nem fog a vevő kezére játszani
2023. júl. 29. 06:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!