Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi volt az első autótok?

Mi volt az első autótok?

Figyelt kérdés

Az én első autóm

( mai napig ezt használom)

Aputól megörökölt suzuki Swift sedan.

Apu újonnan vásárolta 2002-ban majd 2016-ban vásárolt egy suzuki vitarát, és az addigi csaladi kocsiként használt suzuki swift sedant megörököltem.

Ez egy 2002 swift 1.3 gc a fapad fapadja.

Szó szerint semmi nincs benne se légkondi,se ABS,se szervo,se centrálzár,se elektromos ablakemelő semmi.

Még az anyósülés feletti szemellenzőben tükör sincs.

7-7,5 éve nyüstölöm és imádom,elnyűhetetlen.

Réges régen megtehettem volna,hogy veszek egy másikat,egy új autót,de minek.

Amíg teljesen ki nem kopik alólam addig használni fogom.

2023. júl. 27. 13:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
51%
Egy 2003-as Ford Focus, 18 éves korában került hozzám. Egy igazi kotla volt. Most új autóm van, PHEV, csúcsfelszereltséggel. Nem vagyunk egyformák.
2023. júl. 27. 13:14
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

1997-es F Astra, szintén full fapad, az övön kívül nulla biztonsági berendezés, semmi elektronika, 1.4 60LE.

Szerettem nagyon, egyszer haza is vittem Szentgotthárdra, de azért kellett a váltás.

2023. júl. 27. 13:18
 3/15 krwkco ***** válasza:
69%

"Réges régen megtehettem volna,hogy veszek egy másikat,egy új autót,de minek."

Hasonlóan. 2002-es Ford Fiesta 1,3 8 szelep, láncos vezérlés. Nem is emlékszem, hogy mikor volt utoljára szervizben. Egy autó, ami engem szolgál, nem én őt. :-)

2023. júl. 27. 13:19
 4/15 anonim ***** válasza:
Ballagási pénzemből vettem egy BMW750 idegest.
2023. júl. 27. 14:48
 5/15 anonim ***** válasza:

Egy 2005-ös dízel H Astra. 2011-ben vásároltam. Jogosítványt 2000-ben szereztem, de addig nem volt szükségem saját autóra. Céges, meg néha családtagok autóit használtam ha kellett.

Ez 1.7 CDTI motoros volt, digit klímával, kanyarkövetős bixenon fényszóróval, félbőr belsővel, ülésfőtéssel, fedélzeti navigációval, front-, függöny-, oldallégzsákok tömkelegével. Eső- fényszenzor, TPMS, tolatóradar. Aktív futómű. Stb... Annak idején, 2005-ben felszereltségét tekintve nem volt gyenge autó, főleg a maga kategóriájában.

2023. júl. 27. 15:12
 6/15 anonim ***** válasza:

Skoda 120L, még a kereklámpás 1979-ből, ami apám autója volt újkorától de a 2000-es évek közepén lett újabb (pont egy Swift sedan, de extrásabb kivitel), egy ideig anyám használta néhanapján de lényegében évek óta csak porosodott a fészerben és rá lett pakolva minden. 2012-ben tettem le a jogsit, először én is egy Swiftet akartam de végül gondoltam inkább helyrerakhatnánk a Skodát, apafia programnak is jó volt nekem meg gyerekkori élményeim voltak azzal a kocsival. Szóval pár hónap alatt kilakatoltattuk mert itt-ott kellett már, hűtőrendszert helyreraktuk ami relatíve költségesebb volt mert volt mit cserélni, én a belteret teljesen szétszedtem kitisztítottam vezetőoldali ülést cseréltem mert valamivel elszakítottuk mikor raktárnak használtuk az autót és jó dohos mocskos volt az egész de tök szép lett a végére, futóművel is kellett foglalkozni, tömítésekkel is, szóval azért volt vele sok meló főleg úgy hogy apám sem autószerelő csak pont annyira ért hozzá amennyire régen kellett egy férfiembernek, én meg akkor tanultam. De amikor menetkész lett rohadt nagy boldogság volt, azért nem volt felhőtlen mert még előjött pár dolog ahogy használatba vettem de végül eljutottunk oda hogy bátran mertem vele menni mindenfele, nem hagyott ott sehol évekig és bár külsőre elég ütött-kopott volt de szerettem. Még külföldre is mentünk vele barátnőmmel többször is. A spirál egy ideig nem volt jó de olyan 35-40 ezer km belement 2016-ig, aztán barátnőmnek kellett saját autó, vett egy VW Polot amiben volt klíma meg mindenféle jóság, és hát bevallom elkezdtek ezek a dolgok hiányozni szóval én is vettem magamnak egy extrás VW Golfot.

Viszont a Skodri megvan még, néha hobbizni használom. Tervben van hogy kiszépítjük, csak a rozsda megint megjelent rajta itt-ott és ráférne egy generál sajnos, annyi kidobandó pénzem és időm meg nincsen ebben a nagyszerű jelenlegi helyzetben. De eladni biztos nem fogom, konkrétan a napi autómat kint tartom inkább hogy a Skoda szárazon legyen még most is.

2023. júl. 27. 15:20
 7/15 anonim ***** válasza:
2004-es 1.5 dCI Thalia 65 lóval. Nem ment, de legalább nem fogyasztott semmit (4,3-4,5 volt az átlagom országúton) :D
2023. júl. 27. 15:42
 8/15 anonim ***** válasza:

1997 VW Polo 1.4 8v

Nagyon sokat jártam vele hosszú utakra, simán tartotta a 140-es utazót. Nagyon szerettem, jó kis autó volt, de kinőttem.

2023. júl. 27. 15:59
 9/15 anonim ***** válasza:

VAZ–2101, vagyis Lada 1200.

Ez 1986-ban történt. Előtte a szüleimé volt.

A mai (értsd 20 éves) technikához szokva azt mondom, szörnyű volt.

2023. júl. 27. 16:46
 10/15 Koaxk Ábel ***** válasza:
1987-es Citroen AX 1.1, ez valahol egy életre meghatározta a francia autókhoz való viszonyom. Mondjuk ahogy kikupálodtam az autókból hobbi szinten, azóta se vennék franciát!
2023. júl. 27. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!