A vásárolt autóm átíratását nem tudták megcsinálni az okmányirodában, mert az ügyintéző nő belekötött abba, hogy az adásvételin nem stimmel az eladó aláírása. Amíg nem íratom át, a forgalomba sem helyezik vissza. Mit tegyek?
1 hete vettem egy használt kocsit. Teljesen jó állapotban van, kötöttünk rá biztosítást, volt eredetvizsgán. Kellett rá műszaki is, amin simán átment. Megvan az előző tulaj forgalmija és a törzskönyve is. Mindezt vittük ma az okmányirodába, természetesen az adásvetelikkel együtt. Már csak ez a sz.ros átíratás kellett volna.
Tudni kell, hogy a kocsi hivatalból ki van vonva a forgalomból. Az okmányirodában mondta a nő, hogy az előző tulaj nem íratta át. De még nyugtatott, hogy átírás után valami forgalombahelyezési díjat is be kell fizetni (11 ezer) és gond nélkül újra forgalomba áll az autó.
Akiktől vettem, ők nem íratták át, ezért az eladó a kezembe nyomta az előző adásvételit is, akiktől ők vették, mert biztos az is kelleni fog. Igen, csak azon annak az eladónak hiányzott az aláírása. Erre most az okmányirodában hívta fel a figyelmet a nő, mi nem is figyeltük. Csak az a baj, hogy ez a csávó több 100 kilométerre lakik tőlünk, az ország végében.
A másik baj pedig az, hogy akiktől pedig mi vettük 1 hete, ők a cégük nevével adták el, rajta is van a céges bélyegző és az aláírás, azonban az okmányirodás nő szerint az az aláírás nem ahhoz a a céghez passzol. Mutatott is egy mintát (amit állítása szerint nem adhat ki a kezéből), hogy annak a konkrét cégnek az aláírásának így kéne kinéznie és nem úgy, ahogy ahogy az adásvetelin van.
Adta a bölcs tanácsot, hogy menjünk vissza, és írjunk új adásvételit.
Oké, de ha megint nem úgy írja alá az eladó, ahogy a cégéhez megfelelő lenne az aláírás? És én se tudom még csak aláhamisítani sem, mert az irodás nő nem adta ki azt az aláírás mintás papírt a kezéből, csak távolról láttam, hogy úgy kéne kinéznie az aláírás ak.
Meg ez is szánalmas, hogy most utazzak el az ország végébe, és nyomozzam ki, hol van az a valaki, akitől megvette az autót az, akitől én vettem 1 hete, merthogy annak meg nincs nincs rajta az aláírása amazon az adásvételin...
Komolyan, nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek és elhinni is képtelen vagyok, hogy egyáltalán létezhet ilyen, hogy egy teljesen jó állapotú, friss műszakis, biztosítással rendelkező autót csak azért ne tudják átíratni, ezáltal újra forgalomba helyezték és úgy közlekedni, hogy ha a zsaru megfog, ne b@sszon még, merthogy egy ki tudja milyen embernek nincs ott az aláírása, egy másik aláírásnál pedig nem úgy kanyarognak a betűk, mint azt kéne az okmányiroda szerint!!!
Minden megvolt, kocsi kifizetve, sima műszaki vizsga, eredetvizsga, biztosítás, már csak átíratni kellett volna és vege. Erre beokádnak a végén egy ilyet, hogy nem írja át, mert az aláírás így meg úgy. Nevetséges.
Mit lehet ilyenkor tenni??? Képtelen vagyok felfogni, hogy ilyen lehet.
"Még hogy nem akar rendőrségre menni, ezért nem írja át, ő mindent pontosan bezárt" = Meg hogy nem akar rendőrségre menni, ezért nem írja át, ő mindent pontosan betart
Ezt akartam írni, csak ez a fos képernyő billentyűzet néha átjavít egyes szavakat azokra, amiket felajánl.
Már ne is haragudj, de ez rohadtul nem berögződés meg rugalmatlanság kérdése.
Ennyi erővel hamisítsd meg az adásvételit az én autómra és menj írasd a nevedre, hiába nem találtad el az aláírásomat, az ügyintéző egy rugalmatlan szipirtyó ha nem teszi meg, pedig akár lehetett is volna egy potya Mercid. Vagy küldd el priviben a te, meg az autód adatait és bepróbálkozom én, hátha nem zavarja majd hogy a betűk nem úgy kanyarognak ahogy azt te odafirkantottad és máris én tulajdonlom a kocsidat.
Szerinted ez így ok lenne? Szerinted viccből veszi ilyen komolyan, hogy elrontsa az ilyen kis nyikhajok napját? Nem, hanem mivel komoly vagyontárgyakról beszélünk, hivatali kötelessége nem bemondás alapján dolgozni, hanem követni a protokollt és ellenőrizni mindent, ugyanis innentől az ő felelőssége is és könnyen válik bűnrészessé egy esetleges eltulajdonításban.
Jó, szerintem az ég világon semmi problémája nem lett volna belőle, ha egy picit úgymond szemet huny és fogja, átírja, aztán csá. Mindenki éli tovább világát, neki se lett volna belőle semmi baja és én is tudnék közlekedni a kocsival. Így most csak azt értük el, hogy nem tudok vele közlekedni.
Egyébként meg idegesítő akkor is. Az előző kocsim futóműve kiszakad, megcsinálni se nagyon akarja senki, nem vállalják, majdnem mindenki azt mondja, engedjem el a kocsit. 7 év után nagyon nem volt könnyű, de oké, megtettem. Már ez sem volt egyszerű, hogy ezt megtegyem.
Megvan az "új" autó, jó állapotban van, minden stimmel, és annyi tortúra, kocsikeresés, a régiről való lemondás stb. után szerdán az lebegett előttem, hogy végre pont kerül erre is és megoldódik a dolog. Aztán mégsem. Szar érzés, mikor valaki közeledik a célhoz, minden stimmel, aztán kb. az utolsó banánhéjon csúszik el...
Azt hiszem, valamilyen szinten engem is meg lehet érteni.
Egyébként meg bárhogy is állok a témához, a személyeskedêst rühellem, nagyon ugrok rá. (nyikhaj...)
Egyébként meg csak annyit, ha ma a másik okmányirodában át fogják írni, akkor számomra ez a másik nő továbbra is egy rugalmatlan bemerevedett szipirtyó marad, de az már nem az én dolgom lesz.
Meg lehet érteni hogy kellemetlen a helyzeted, csak éppen felnőtt ember módjára is lehetne ezt kezelni.
Honnan tudja az ügyintéző, hogy te nem csaló vagy? Lehet, hogy semmi probléma nem lesz belőle, meg lehet hogy éppen valakinek segédkezik egy csalásban. Ha ez a te munkád lenne, bekockáztatnád, csak hogy jófejnek látszódj? Itt nem arról van szó, hogy szemethuny, hanem hogy vállalja-e ezért a felelősséget vagy nem. Neki is van családja, neki is szüksége van a munkahelyére. Ő egy eljárásrendet követ és őt is ellenőrzik.
Ne haragudj, ugorj csak nyugodtan, de úgy vergődsz itt egy teljesen egyértelmű dolgon, mintha csak arról lenne szó, hogy megadta-e Kati néni a kettest mert te biz isten rengeteget küszködtél ezzel a tananyaggal és azt te úgy értetted, nem annak aminek látszik.
Hiába volt szar a kocsid, hiába vettél másikat, hiába szívsz most ezzel, én nagyon sajnálom, de az okmányiroda nem szeretetszolgálat, ahol szenvedéseidre tekintettel bármi felett szemethunynak. Ha az aláírás nagyon eltér attól ami a rendszerben van, akkor sehol nem fogják azt átírni neked, ha a fejeden pörögve szipirtyózól akkor sem.
Na, pénteken voltunk átíratni és igaz, hogy nem írták át, de mindössze azért, mert látta a nő, hogy nincs aláírva az előző adásvételi. Már kérdezte, hogy kártyával vagy kápéval akarunk-e fizetni, aztán utolsó pillanatban meglátta az aláírás hiányát. De mindegy is, mert sikerült felvenni a kapcsolatot az előző eladóval, félúton találkoztunk (igaz, a fél szombatunk ráment), aláírta, hétfőn pedig újra megyünk átíratni, remélhetőleg immár sikerrel.
Egyébként pénteken a nő, akinél már majdnem fizettünk, mondta, hogy az aláírás hiányát leszámítva amúgy minden rendben van! Semmi másba nem kötött bele és még ezzel a baromsággal sem jött (szóba se hozta), hogy a céges bélyegzőn nem a cég hivatalos aláírása van. Míg szerdán a pókhálós peckű berögzült karót nyert szipirtyó csak ezen lovagolt... Ennyit róla. Sokkal rugalmasabb volt ez a nő, akinél pénteken voltunk. Holnap ismét hozzá megyünk is időpontra, és szeretném, ha már végre pont kerülne erre az egészre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!