Főleg a csajokra jellemző, de alacsonyabb fickókra is, hogy egyszerűen nem emelik meg az ülést. Kb nyaktól látszódik a fejük, holtterük 2x akkora. Miért?
2023. júl. 22. 18:54
1/8 anonim válasza:
Sok régebbi kocsiban nem is tudod megemelni az ülést
2023. júl. 22. 19:01
2/8 anonim válasza:
Hát... talan mert sok autóban nem lehet tuszakolni felfelé az ülést, de pl én hiaba vagyok 180cm, valahogy mindíg a döntöttebb ülespozíció valik be, ezert kb ugyan ez amit leirsz. Viszont a holttérrel nem ertek egyet, beallítod a tükröket azt kész. (Valahol 110-120 fok körül lenne optimális a gerincnek én azt olvastam)
2023. júl. 22. 19:04
3/8 A kérdező kommentje:
Az utóbbi kb 15 évben gyártottaknál kb mindben meg lehet emelni, de amúgy az újabbakban sem csinálják. A holtteret előre értettem, a kocsi előtt 10-20 métert fél méteres magasságig semmit nem lát, pl ha mondjuk átfutna egy állat, vagy centizni kell valami meg/beállással.
2023. júl. 22. 19:20
4/8 anonim válasza:
Figyu, az enyemben is lehet emelni, de akkor meg a kormanyt is buta szögbe fel kell allítani. Nekem nem jó. Holtter meg 10-20m? Miről beszelsz? Hogy állnak meg akkor a földön ülők a pirosnál, zebránál?
Ertem mit akarsz kihozni belőle, de szerintem nincs igazad.
2023. júl. 22. 19:27
5/8 anonim válasza:
Pluszba még, en sok ujabb autónal azt latom, hogy nem igazán látod a motorhaztetőt teljesen atlagos ülesbeallításnál. Megis van eleje a kocsiknak, bele kell kalkulalni.
2023. júl. 22. 19:30
6/8 A kérdező kommentje:
Minden külön méricskélés meg elmélkedés nélkül nyilvánvaló, hogy minden kocsiból akkor látni ki a legjobban (legtöbbet), ha a vezető feje a lehető legmagasabban van. Annál kevesebb a kocsi körül nem látott rész is, függetlenül attól, hogy pl az orrát látod-e egyébként.
2023. júl. 22. 21:58
7/8 anonim válasza:
Néha én is elgondolkozom amikor látok sofőröket a kormánykerék belső fele között kikandikálni. Nem is értem hogyan látják be az utat. Mégsem hallom sehol, hogy bárki meghalt volna csak azért, mert alacsonyan ült.
Ettől függetlenül a normális tartományon belül nagyjából pont tök mindegy, hol van a fejed, nagyjából ugyanazt látod.
Én személy szerint a magasra emelt ülést preferálom, mintha székben ülnék. Más ismerőseimnek meg az az első, hogy hátrébb tolják, leengedik, visszább döntik és sokkal inkább elfekszenek benne. Kinek mi.
Hozzátenném a motorháztetőt, kocsi orrát még így sem látom.
2023. júl. 22. 22:58
8/8 A kérdező kommentje:
7.
Hát ja, minél közelebb van az utastér középpontjához (ülés hátratolása, döntése), annál kevesebbet lát ki szintén.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!