Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez furcsa kérdés lesz, de a...

Ez furcsa kérdés lesz, de a bentinkúton, ha tankoltam a kocsiba, hogyan kell fizetni?

Figyelt kérdés
sosem jártam még benzinkúton, de kíváncsi vagyok, hogy ez hogy történik. van egy kassza ahol ül egy pénztáros és látja, hogy én mennyit tankoltam? és mit mondok neki?
2023. júl. 20. 15:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A kasszás látja mindegyik oszlopot, mondod melyiknek tankoltál, kiszámlázza, kifizeted, további szép napot viszlát.
2023. júl. 20. 15:51
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ki van írva egy szám minden oszlopnál, azt jegyezd mikor tankolsz. Ja és figyeld mi van írva a pisztolyra, hogy jót tankolni. Bemész, mondod, hogy hányas számú oszlop valamint kártya vagy készpénz és ennyi.
2023. júl. 20. 16:56
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Kis kútnál mondanod sem kell ahol mondjuk van 2 kút és csak te tankoltál.

Max annyit, hogy hello, szia, csak a tankolás lesz.

Nagy kúton mondani kell a kútnak a számát.

2023. júl. 20. 17:39
 4/12 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Amúgy amit a #2-es írt az nagyon nem hülyeség, mármint, hogy figyelj mit tankolsz.

Ismerek nem egy olyan embert, aki képes volt dízel autóba benzint tankolni sok éves jogsival, vagy mert, hogy hirtelen váltott benzines kocsiról dízelre és ugye a megszokás...

No meg a benzinnél is ugye van 95 meg 100-as, ott max a pénztárcád bánja, ha véletlenül 100-ast tankolsz 95 helyett, a kocsidnak meg volt egy jó napja. :)

2023. júl. 20. 17:55
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Arra is figyelj, hogy a kocsi melyik oldalán van a tanksapka, érdemes úgy beállni hogy az az oldal legyen az oszlophoz közelebb. Aztán ahogy írták, oszlop száma megjegyez, beballagsz a kasszához, megmondod hogy pl a kettest fizetném, kp / kártyával és ennyi.
2023. júl. 20. 20:24
 6/12 krwkco ***** válasza:
100%

Első alkalommal érdemes olyan kúthoz menni, ahol van kezelő (kutas).

Pl. shell. Meg kell várni, amíg odajön és tankol. Akkor megfigyelheted, hogy ő mit, hogyan csinál. Nem egy nagy tudomány, de ha a fizetés is kérdéseket vet fel, akkor érdemes legalább egyszer látni a pisztoly kezelését. Szokás borravalót adni, gondolom kb. egy 200-ast. (De nem tudom, hogy mi a szokásos összeg manapság, mert mindig magamnak tankolok.)

2023. júl. 20. 20:38
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon többnyire az a rendszer van, hogy odaállsz a kútoszlophoz, tankolsz és utána bemész az üzletbe fizetni. Néhol már van automata, de ritka még.

Más országban más lehet a rendszer, akár Európán belül is.

2023. júl. 20. 21:30
 8/12 A kérdező kommentje:
értem. köszi a válaszokat
2023. júl. 20. 22:00
 9/12 anonim ***** válasza:
A bentinkúton odamést a pénttároshot és megmondod, hogy melyik kúton tankoltál, majd ő mondja at össteget, attán fitetsz
2023. júl. 21. 14:33
 10/12 A kérdező kommentje:
fitetst* te sem vagy tökéletes :D
2023. júl. 21. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!