Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fiatal korban hiba autóra sok...

Fiatal korban hiba autóra sok pénzt költeni?

Figyelt kérdés
Én most ott tartok kb hogy 1,5 millió ment el összesen mindenre(jogsi kocsi javítgatások) ez nagyon sok szerintetek? De mostmár csökkeni fognak a költségek minden jelentősebb dolgott helyre hozatam rajta
2023. júl. 19. 18:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A jogsit egy életben egyszer kell letenni (ha el nem veszi a rendőrség). Eszerint a kocsi+javítgatások kb. 1-1,2 M Ft-ba kerültek. Ez egyáltalán nem sok, sőt ennyiért elég szerény állapotút lehet csak venni. A normális állapotúak 2M Ft-tól kezdődnek.
2023. júl. 19. 18:57
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Relatív, hogy kinek mi a sok. Ha vagytál rá és szeretsz vezetni, akkor nyilván megérte.
2023. júl. 19. 19:29
 3/6 anonim ***** válasza:
80%
Nekem is idén lett jogsim, 3,3 millióban volt a starter pack; jogsi fél millió + autó 2,8 millió. Nekem nem sok, mert imádom az autómat és a vezetést is, nem kerültem anyagi csődbe sem. Ha megengedhettél magadnak ennyit, élvezed a vezetést és az autót akkor mindenképpen megérős volt.
2023. júl. 19. 21:16
 4/6 anonim ***** válasza:

Teljesen egyénfüggő. Nekem például hiba volt, hogy amikor az első rendes munkám meglett és úgy éreztem enyém a világ (220 nettó volt 2016-ban... azért az már akkor sem volt sok, nekem annak tűnt), akkor kis kölcsönnel kis félretettel megvettem egy olyan autót ami nagyon tetszett, de nem volt a legjobb állapotban és nem volt egy kifejezetten olcsó fenntartású típus sem. Ez a "De mostmár csökkeni fognak a költségek minden jelentősebb dolgott helyre hozatam rajta" pontosan úgy hangzik mint amit én is mondtam amikor már a vételáron felül is rávertem 700 ezret, de mindig volt további váratlan költség, sosem volt vége a dolognak, 3 év alatt lett az 1,2 millióért vett autómra ráköltve még további 1,5 millió csak szervizköltségben, és még akkor sem volt hibátlan, eladni sem tudtam sokkal többért mint amennyiért vettem, buktam rajta 1 milliót csak szervizköltségekben. Akkor azt hittem megérte, mert kiskorom óta imádtam azt a típust, de a birtoklása azzal járt hogy 3 évig gyakorlatilag minden félretehető pénzemet helyette a verdára költöttem, hiába lett közben egyre jobb munkám és fizetésem, gyakorlatilag nem jutottam előre az életben.

Szóval nekem nem érte meg.

Viszont van olyan ismerősöm aki gazdag családból jön, az egyik családi vállalkozást megkapta és ügyesen vitte, már az első autója is drágább volt mint nekem a mostani. Neki volt pénze fenntartani, úgyhogy neki semmi gondja nem volt vele.

2023. júl. 20. 10:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Mai viszonyok között egy nem hogy sok, inkább kevés, ami a kocsi vételára lehetett az alapján valami 25-30 éves kocsi lehet csak.
2023. júl. 20. 11:23
 6/6 A kérdező kommentje:

5

20 éves Ford focus

2023. júl. 20. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!