Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez láncos vagy szíjas autó?

Ez láncos vagy szíjas autó?

Figyelt kérdés

BMW E39 520i, facelift előtti verzió, azaz 1995-2000 gyártott autók. Konkrétan az M52B20 motorkódos érdekelne.

Neten árulnak hozzá vezérműláncot és hosszbordás szíjat is... Vagy akkor ezek szerint ez mindkettővel készült?

Előre is köszi

2023. júl. 18. 21:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom láncos-e, de a hosszbordás szíj nem vezérléshez való, ahogy az ékszíj sem.
2023. júl. 18. 21:35
 2/9 anonim ***** válasza:
Láncos
2023. júl. 18. 21:43
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem akarok okoskodni de itt mást írnak: [link]

Egyébként megnéztem autodocon is, ezeket mind árulják ehhez a típushoz: fogasszíj (vezérműszíj) - igaz ebből egyetlen márkát hoz fel, nem értem..., hosszbordás szíj, vezérműlánc, hajtólánc.

2023. júl. 18. 21:44
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi kettes.

Ezt hogy tudom egyébként fizikailag könnyen megállapítani egy motorról?

2023. júl. 18. 21:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Én sem akarok okoskodni, csak hogy értsd.

Ebben a cikkben sem írják, hogy vezérléshez vannak ezek a szíj fajták. Pont leírják benne, hogy a vezérléshez keresztbordás, fogasszíj, vagy egyszerűen nevezve vezérműszíj való.

Anyukám sem értené ezt a cikket amúgy, eléggé össze van hányva.

A lényeg, hogy a vezérlés nem csúszhat. A fogazott szíj fogaskerekeken mozog.

Az egyéb dolgoknál (generátor, vízpumpa) kisebb-nagyobb csúszás engedett. Amikor elöregedenek, és tükörsimára kopnak ezek a szíjak, akkor visítanak a csúszástól, de még ellátják a feladatukat.

És még egy kicsit bonyolítja, hogy az ékszíjon is vannak fogak, de az a szíj törése ellen vannak. Azokba a fogakba a nem kapaszkodik semmi.

2023. júl. 18. 22:22
 6/9 anonim ***** válasza:

Fizikailag könnyen nem tudod megállapítani, mert zsúfoltabb motortérben nem fogod látni.

BMW-nél ráadásul sok esetben a motor, és a váltó között van.

Motorkód alapján keress robbantott ábrát, azon látod.

2023. júl. 18. 22:32
 7/9 anonim ***** válasza:

"Neten árulnak hozzá vezérműláncot és hosszbordás szíjat is... Vagy akkor ezek szerint ez mindkettővel készült?"

Mi van?! Mi köze a kettőnek egymáshoz? Olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy az autómhoz a neten árulnak fényszórót, meg kárpitrögzítő műanyag patentot is. Akkor ezek szerint mind a kettővel készült?! A hosszbordás szíjnak semmi köze a vezérléshez!

2023. júl. 19. 07:07
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Azt még meg tudnátok mondani hogy van-e turbó ebben a motorban?

Egy ismerősömnek van ilyen autója, egyszer vezettem és határozottan éreztem hogy 3000 felett pluszban elkezd húzni.

De a net szerint nincs benne turbó.

2023. júl. 19. 16:05
 9/9 Stephen S válasza:
E39 láncos vezérlése van. E60 annak van szíjjas vezérlése.
2023. júl. 20. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!