Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért eszi ennyire az olajat?

Miért eszi ennyire az olajat?

Figyelt kérdés

Nem rég vettem egy H Astrát, nem értek hozzá és utóbb kiderült, hogy az se értett hozzá, aki eljött nekem segíteni átnézni.

Majdnem mindent ki kellett rajta cserélni, egyedül a futómű patika rajta és az, hogy nem rohad. Namármost... elméletileg nem hengerfejes.

Amikor megvettem, már 4 éve nem volt benne olaj cserélve. A szerelő ezt kicserélte, azóta 100-150km-en megeszik 1 liter olajat. Nem csöpög, nem folyik el, legalábbis soha nincs az autó alatt tócsa, tehát nem tudom hova lesz. A szívósort még fel kell újítani, illetve a katalizátort is kilopta belőle az előző tulaj, minden más rendbe van rakva már.

Azt mondta a szerelő, hogy ahhoz, hogy kiderítsék hova lesz az olaj belőle, megint szét kell szedni darabjaira, illetve ez megint költség. Tapasztalt már ilyet valaki? Ez nagyon durva fogyasztás...

2023. júl. 17. 11:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az volt a legnagyobb hiba hogy megvetted a kocsit. Lesz vele probléma bőven.
2023. júl. 17. 12:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szimmeringek, szelepek, lehúzógyűrű cseréje érdemes lehet, opelnél irreálisan magas olajfogyasztástól nem szabad megsértődni viszont mégha egyben van akkor sem. De az általad említett olajfogyasztás már extrém egy olajfogyasztós autóhoz képest is.
2023. júl. 17. 12:13
 3/6 A kérdező kommentje:

1: Már 700ezer ráment. :D Jó kis tanulópénz volt, hogy tényleg hozzáértővel kell kocsit nézni, nem olyannal, aki annak mondja magát.

2: Azt tudom, hogy az olajcsipegetés jellemző az Opelekre, de ez nem csipegeti, hanem zabálja. Ezeket nem tudom, hogy cserélte-e a szerelő, de azóta ilyen, hogy úgymond rendbe lett rakva. Arra is gondoltunk, hogy elégeti az olajat, mert amúgy nem folyik sehol.

2023. júl. 17. 12:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
#3 Igazából ez a 4 év olaj nem cserélés hatása, csoda hogy még egyáltalán megy.
2023. júl. 17. 12:37
 5/6 A kérdező kommentje:
Ahogy cserélték az olajat, volt benne fémszilánk, elméletileg a csapágy darabjai. Mondta a szerelő, hogy nem sokon múlt, hogy a főtengely is kapjon belőle, de megúszta.
2023. júl. 17. 12:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Jó kis H astra 🙂

Remélhetőleg céges volt.

Nálunk azért volt olajcsere 30-40e km után.

Aztán amikor már nagyon zabálta az olajat el lett adva hibátlan autokent.

2023. júl. 18. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!