Mekkora sebességg túlépés mondható még biztonságnak? Lakott területen belül/orszaguton/autó pályán
Az attól függ, hogy milyen a környezet.
Egy iskola közelében inkább 30, de egy mellékúton akár 60, ha tiszták a látási viszonyok.
Meg persze forgalomtól is függ.
A legjobb, ha tartod a már meglévő forgalom sebességét, kivéve, ha nem érzed magad biztonságban, vagy veszélyesebbnek ítéled meg a környezetet.
Nyilván esőben, ködben lassabban vezetünk, mint tiszta időben.
Azért ez így nem megválaszolható. Marhára nem mindegy, hogy fényes nappal, jó látási viszonyok között 150 méterrel a falu vége tábla előtt, ahol már csak a puszta van mindkét oldalon, vagy éjjel pislákoló Tiborcz-féle közvilágítás mellett egy olyan szűk sikátorban, ahol szerintem már rég ki kellett volna tenni a harmincas korlátozást.
Viszont ennél sokkal egyszerűbb a dolog: 50 a megengedett, 50-nel megyek. Pont.
Kettő g betűvel és két szóban.
Hogy ki mennyivel mer menni, miért érdekes. Van aki 50 helyett 14p-nel, más 70 helyett 135-tel.
Én nem szeretek többel menni, mint szabad. Az óra szerint nekem kb. 2-3%.
7
Ezek a sebesség korlátok úgy vannak meg szabva hogy a legbénább sofőr a legtragacsabb kocsival is biztonságosan tudjon közlekedni szóval azt senki ne mondja hogy egy rendes autóval életveszélyes mondjuk 55 el menni lakott területen belül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!