Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Turbo dízelt vagy szívó...

Turbo dízelt vagy szívó benzint élvezetesebb vezetni?

Figyelt kérdés

Én nekem a fő különbség ami feltűnt hogy a turbó dízel nagyon lomhán indul meg ha csak nem baszom rá 3 ezres fordulatra a kúplungot. De amint eléri a 2200 as fordulatot húz mint az ökör.

Szívó benzin ezzel ellentétben úgy megtud indulni hogy a szélvédőt kifejélném ha nem lennék bekötve viszont utána már lomha nem gyorsul úgy mint a tdi. Legalábbis én ezt tapasztaltam egy 1000ccm es suzukival és egy 1800as tdci fordal.

Nektek mi a tapasztalataitok? Szerintetek melyiket élvezetesebb vezetni?

2023. júl. 15. 04:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%

Szívóbenzin—> felül megy

Turbódízel—> alul megy

2023. júl. 15. 05:04
 2/12 anonim ***** válasza:
43%

Ne az ezres lepukkant szuzukiból indulj már ki, mikor szívóbenzinről beszélsz. Nézz meg egy tisztességes, békebeli japán benzinest, mondjuk egy Honda V-TEC-et. Na az pont nem fogja letépni a fejedet mikor leugrasz a kuplungról, 5000 RPM felett viszont annál inkább, mondjuk úgy 8000-ig.

Na azt élvezet vezetni, nem a kormos tdi-ket.

2023. júl. 15. 06:18
 3/12 anonim ***** válasza:
78%

Nem tudom milyen az 1.8-as TDCI, mert nekünk 2.0-es volt, de az biztos nem indult lomhán. De az 1.6-os i-DTEC és a 2.2-es i-CTDi sem. Ami nekem lomhán indul az a 2.4-es GDi (Hyundai), bár szerintem csak a szar automata váltó miatt és nem azért, mert szívó.

A dízelek nyomatékból mennek, a benzinesek pedig inkább lóerőból. Más a célja a két motortípusnak. Pl a dízelt mikor huzatod sokáig, igazából már nincs sok ereje, nem úgy, mint a benzineseknek, mert azok akkor adják le a legnagyobb erőt.

Egyébként még ott vana turbó benzin is, ami egy picit hasonlít a turbó dízelek indulásához, elején nagy nyomaték, majd utána jön több erő, nem úgy, mint a dízeleknél, amiknél lehet, hogy jön erő, de nem annyi, mint mondjuk, ami egy benzinesből jönne.

De, hogy válaszoljak a kérdésedre, én szeretem vezetni a turbó dízeles Hondáinkat, nekem nagy élmény. A Minim turbó benzines, azt is nagyon szeretem, igazi kis gokart, lehet vele menni rendesen. Aztán van a szívó Hyundai, amit utálok, viszont kipróbálnék egy igazi jó japán szívót, mert nem tudom, hogy az milyen, mindig csak videókból látom :D

2023. júl. 15. 07:48
 4/12 anonim ***** válasza:
83%

Nekem nem csak ettől függ.

Vezettem már mindkettőből jót és szart is. Na, meg attól is függ, hogy milyen autóban van.

Pl. előfordul, hogy ugyanaz a motor van egy kis hatchback-ben, meg egy nagyobb SUV-ban. Az előbbiben pörgős, az utóbbiban lomha trágya.

Vagy ahogy írta a #3, egy gagyi váltó vagy mondjuk egy béna futómű is tönkreteheti az élményt.

2023. júl. 15. 10:15
 5/12 A kérdező kommentje:

3

Milyen fordulat számrol indultál azzal a tdi vel?

2023. júl. 15. 13:01
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, összekeverted a kérdésben a dízelt a benzinessel. Pont fordítva van.
2023. júl. 15. 13:56
 7/12 anonim ***** válasza:
#5 Nem volt TDI-m, TDCI-nk volt. Az egyik VW a másik Ford, nem mindegy. Forgalomban vagyok nem versenypályán, nem fordulatszámból indulok, hanem a forgalom és érzés/hallás alapján.
2023. júl. 15. 16:53
 8/12 A kérdező kommentje:

6

Nem keverem össze tényleg ezt érzem.

Helyből induláskor a szívó benzin erőszakosabban indul egyből reagál a padlógázra a turbó dízel meg egy lomha fos amíg nem pörög fel a turbó hiába padlózom neki:D

2023. júl. 15. 18:46
 9/12 anonim ***** válasza:
turbodízel nem megy alul? Az igen
2023. júl. 15. 20:19
 10/12 A kérdező kommentje:
2000-4000 fordulat között megy (az enyém)
2023. júl. 15. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!