Ha veszek egy régi A6-os Audit 800 ezer körül, 1.9 TDI motorral, arra kb mennyit kell költeni, hogy normális állapotban legyen?
Ha csak tüneti kezelést akarsz akkor 400-600 ezer, ha rendbe akarod hozni, vezérlés csere, stb. akkor váltótól függően 1,2-2 millió között.
Azért 1 millió legalább legyen tartalékba ha hozzá kell nyúlni. Szerinted miért ilyen olcsó?
Ha van 3 milliód rá akkor egy jó és megbízható autód lesz, ha képviseled a tipikus csóró vevőt akinek van rá 1,2 milliója, hogy vegyen 800 ezerért egykori prémium autót amiből 200 elmegy a biztosításra meg átírásra és marad 200 szervízre azt bizony érdekes meglepetések fogják érni és az lesz a vége, hogy 500ért teszi fel hahu-ra csak vegyen ki belőle valami pénzt és így mennek tönkre ezek az autók, majd jó pár év múlva csak pár megbecsült darab marad amire elköltötték a kivánt milliókat a tulajok és hirtelen nem 800 ezer - 2 millió lesz az ársáv, hanem 4-5 millióért lesz fent az a pár megkímélt darab.
Majom és a banán esete. Ha 800 ezres kocsinál azon aggódsz mennyit kell rá költeni akkor nem neked való. Én mikor 2,5-t vettem egy Audit akkor 3 hét múlva 1,8 milliós számlát fizettem ki a szerelőmnek aki rendbe tette az egész kocsit A-tól Z-ig. És utána is költeni kell rá néha-néha, de az se 10 ezer forint. Bármi elromlik rajta, inkább a 100-hoz van közelebb mint a 10 ezerhez.
Nem kell túlzásokba esni? Mire gondolsz? Kuplung szett? Kettős tömegű? Vezérlés volt cserélve? Féktárcsa - betét szett mennyi? Lengőkar? Rengeteg kényelmi elektronika?
Ha "jó" állapotban van a kocsi akkor is több mint 200 ezer amit rá kell költeni egyből, nem hogy a kínálat legalján..
Azért nem a kínálat legalja, rengeteg ennél olcsóbb A6 van.
Én konkrétan a C6-ot nézem, amit ‘98-2004 közt gyártottak.
#6: Mert ezeket mind azonnal cserélni kell? Mert akkor egy romhalmazt vettél. Ezt írom, nem a kínálat aljáról a hulladékot kell megvenni és akkor nem kell rálocsolni még egy autó árát azonnal
Igen, C5-ös, összekevertem. Ezért is kérdeztem, hogy mennyit kell majd rákölteni. A kínálat teteje olyan 1,6 millió körül van. Legalábbis a C5 dízelből.
Amit én néztem 800-ért, azt írják, hogy patika állapotú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!