Karcsi022 kérdése:
Megéri ez a Suzuki Swift ennyiért?
Figyelt kérdés
Egy autó tulajdonostól láttam, hogy árul egy 2001-es Suzuki Swiftet de irreálisan sok pénzt kér érte, ugyanis 950.000 FT-t kér érte. Azt mondta azért, mert V8-as motor van benne... Akkor ez most korrekt ár? Mert szerintem nem éppen...2023. júl. 6. 13:04
11/13 anonim válasza:
Szerinted miért van benne ilyen motor? Biztosan nem azért, hogy a garázsban álljon. Úgy szétthajtották már, hogy nagyjából a műszaki kerül annyiba szerintem mint amennyiért el akarják adni. Egyébként rendszám alapján rá lehet keresni ha van reged kormányablakban. 10 ből 10 autónál kiderül, hogy köze sincs a valósághoz annak amit írnak. Én is így próbáltam autót venni: "első tulaj, megkímélt állapot". Rákerestem a rendszámra, a 16. tulaj volt és egy cégtől vette az utolsó. De olyan is volt, hogy "csak 80.000km van benne" Rákerestem a rendszámra és kiderült hogy 480.000 kb... Vagy háromszor baleseteztek már vele. Ilyesmi. Amíg nem nézed meg rendszám alapján, se ezt, se mást ne vegyél használtam még autós boltból sem. Szomszédom használtautó kereskedésben vett. Hazahozta, másnap nem indult. +600.000ft ot másnap már rá kellett költeni hogy felélesszék, a boltban "kiváló állapotban, kevés kilóméterrel" hirdetett járgányt. Persze egy forintot nem kapott a kereskedéstől "megnézte, semmi baja nem volt amikor elvitte".
12/13 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm szépen a válaszát! :)
2023. júl. 6. 16:42
13/13 anonim válasza:
"Persze egy forintot nem kapott a kereskedéstől "megnézte, semmi baja nem volt amikor elvitte"."
Miért nem perelt? Ennyi pénzért már megérte volna, és ilyenkor a kereskedőnek kell bizonyítania bíróság előtt hivatalos szakértői véleménnyel, hogy nem volt rejtett hibás az autó, amit nem fog tudni bizonyítani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!