Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez mégis milyen alkatrész??

Ez mégis milyen alkatrész??

Figyelt kérdés

Sziasztok, éppen fel szerettem volna újítani egy gyerekbiciklit, és eladásra kínálni, amikor szembefutottam ezzel az alkatrésszel. 4 db ilyen van egy biciklin és 2 már elég gyatra állapotban volt, bár vissza tehettem volna őket festés után, de nem akartam másnak rosszat, szóval eldöntöttem hogy kicserélem őket. Egerben majdnem az összes bicikli üzletet végig jártam, sehol nem tudtak segíteni, még bontottba se volt ilyen alkatrész. Online végig jártam egy rakás biciklisboltot, úgyszintén semmi eredménnyel. A neten az összes féle fajta keresőszót megpróbáltam: "V-fék rugó harang, V-fék tömítés" gyakorlatilag mindent. Google Lens se segített. Végső elkeseredésemben hozzátok fordulok mielőtt megrendelném a netről a 7000 Forintos fékeket amiről leszedném azt a műanyag 100 Forintos vackot. Szóval nagyon megköszönném ha valaki egy névvel, vagy egy linkkel tudna nekem segíteni. Köszönöm hogy végigolvastad.

[link]

[link]

(első képen rosszul állítottam be a fókuszt, elnézést a rossz minőségért)

2023. júl. 5. 13:21
1 2
 11/12 veterán vas ***** válasza:

Ez nem porvédő. hanem a spirálrugó előfeszítője, ami a fékpofát hivatott távoltartani.

Nem értem, hogy mi az említett "rossz állapot" mert ez egy darab műanyag gyűrű, semmi más.

Egyik kis furatba megy a rögzítő pöcök ami az első villából kiáll, a másik kis furat pedig a rugó vége. A nagy furat-értelemszerűen a féktartó hegesztett konzolja.

Van egy olyan verzió is, amikor a rugó egyik vége a villába csatlakozik a másik pedig ebbe a műa. gyűrűbe.

Lényeg, hogy ha minden a helyén, akkor a fékpofa "eláll" a keréktől.

(ebből következik, hogy ha nem rakod vissza, akkor a fék állandóan fogja súrolni a ráfot)

2023. júl. 21. 14:40
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!

Végül inkább megrendeltem 2 darab V féket, kb. 3000 Forintba talán nem halok bele, legyártással nem akartam szenvedni, szerszámaim se lettek volna hozzá, és valószínűsíthetőleg úgyse lett volna elsőre tökéletes, gondoltam 3D nyomtatásra is, de scanneléssel együtt az is drágább lett volna, szóval végül csak beletörődtem.

Egyébként nem biciklik flippelgetésével foglalkozom szimplán csak eladok egy gyerekkori bringát mert nincsen hely az udvaron.

És végsősorban a biciklin összesen 4 ilyen műanyag "előfeszítő" van, a képeken mellékeltek pedig a viszonylag szép állapotban lévők vannak, amiket nem fotóztam le azok pedig az abszolút porrá foszlott műanyagok amik attól elfoszlottak hogy kiemeltem őket.

Szóval meg egyszer köszönöm mindenkinek, legyen szép napotok!

2023. júl. 29. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!