Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagy pukkanás az autóban?

Nagy pukkanás az autóban?

Figyelt kérdés
Ma, még indítás előtt valami durrant egy nagyot a parkoló autóm hátsó részén. Épp a gyerekeket kötöttem be, ők érezték is maguk alatt. Nem defekt, nem pótkerék defekt, motor simán indult és a műszerfalon sincs semmi így fékpróba után elindultunk. Menet közben nagyon figyeltem de semmi szokatlant nem tapasztaltam. Eléggé aggaszt, nyilván elviszem szerelőhöz, de tippek, hogy kb. minek lehet ilyen petárdaszerű hangja? (Bocsi, nő vagyok).

2023. júl. 4. 15:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nézd meg a pótkereked meg a csomagtartót, hogy egy spray vagy hasonló nem durrant-e szét.
2023. júl. 4. 20:17
 12/17 anonim ***** válasza:
Ja, bocsi, a pótkereket írtad!
2023. júl. 4. 20:18
 13/17 anonim ***** válasza:
gyerek feje megvan még?
2023. júl. 4. 20:20
 14/17 anonim ***** válasza:

Most pukkant vagy durrant?

Ha esetleg puffant volna, akkor tudnám, de így sajnos nem tudok segíteni.

2023. júl. 4. 20:25
 15/17 krwkco ***** válasza:
100%

"A gyújtás ráadása előtt, még be sem ültem."

Akkor talán a terhelésváltozás okozta. A 10-es ötlet jó. Bár azt gondolnám, hogy egy kétliteres dízelben hátul is dobfék van. Viszont a kézifék dobfékszerűen van megoldva. És amikor a hosszlengőkarra rákerül a súly, akkor az a kerék számára forgást jelent. És lehet, hogy a kézifék fékpofája megcsúszott. És az adta a hangot.

Kis valószínűséggel az is lehet, hogy a rugó éppen akkor jutottt odáig a fáradásban, hogy letört belőle egy darab.

De inkább az előző.

2023. júl. 4. 20:52
 16/17 anonim ***** válasza:

Én egyszer a kamionnal mebtem és egy iszonyat nagyot durrant a pótkocsinál .

Gyarsan megálltam és semmi nem volt, később rájöttem hogy a gyerekek petárdáztak.

2023. júl. 5. 11:14
 17/17 krwkco ***** válasza:

"Bár azt gondolnám, hogy egy kétliteres dízelben hátul is dobfék van."

Azt akartam írni, hogy:

Bár azt NEM gondolnám, hogy egy kétliteres dízelben hátul is dobfék van.

2023. júl. 5. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!