Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Újraélesztés pontos menete?

Újraélesztés pontos menete?

Figyelt kérdés

Valaki letudna nekem kerlek irni az újraélesztés pontos menetet? Vagy hogy hogy kerik vizsgán

Esetleg befujas kell e most vizsgán? Koszonom

2023. júl. 3. 20:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%

Oktatáson elmondják. Amit én tanultam és tőlem kértek számon az már lehet, hogy egy régebbi protokoll alapján készült.

4 éve vizsgáztam, lehet a covid óta méterekről lehet csak befúvást végezni. :D

2023. júl. 3. 20:41
 2/11 anonim ***** válasza:
95%
#1 Most már az OMSZ reklámja is az, hogy csak nyomogasd, amíg nem jön a mentő. 2011-ben tőlem még azt kérték, hogy 30 kompresszó, 2 orrbefújás, mindezt háromszor (meg persze előtte kiabálni, hogy valaki hívjon mentőt, meg odatenni a füled a szájához, ujjad a nyakára, tekinteted a mellkasára, hogy egy mozdulattal három módon is vizsgáld az életjeleket, covid alatt csak a kezed kellett a hasára tenni tisztes távolból). 2008-ból rám maradt tesómtól egy könyv, az még más arányt írt, nem 30:2-t. Általában 5 évente frissítik a protokollt. Most rágugliztam, még mindig a 30:2 a hivatalos, de tényleg az oktató lenne a releváns szakvélemény.
2023. júl. 3. 20:56
 3/11 anonim ***** válasza:
96%

Ott a bábu előtted, eszméletlen.

1: Biztosítod a helyszínt

2: Segítséget kérsz, valaki hívjon mentőt

3: Csekkolod a légzését úgy, hogy hátrabillented a fejét odahajolsz az orrához -> hallgatod, közben a mellkasát figyeled hogy emelkedik-e (10 másodperc alatt 2-3 légzést kell érzékelni ha életben van)

4: Ha nincs légzés akkor azonnal meg kell kezdeni az újraélesztést

5: Az összekulcsolt kezeidet odateszed ahol koszos a baba mellkasa, a tenyered alsó részével 30 kompressziót végzel (5-6 centi mélyen)

6: befogod az orrát, hátrahajtod a fejét és végzel 2 befúvást

7: ezt addig folytatod ameddig eszméletéhez nem tér vagy el nem fáradtál

8: ha magához tér (köhög stb) -> stabil oldalt

[link]

A vizsgán jelenleg nem kell befúvás, elég ha odahajolsz, illetve kompresszióból sem szoktak 30-at kérni. Ezen kívül a stabil oldalfektetést kell bemutatni: [link] + a tételekből húzol: [link]

2023. júl. 3. 21:02
 4/11 A kérdező kommentje:

Kedves harmas koszonom a valaszod

A helyszín biztositas utan nem a megszolitas jon? Lehet en vagyok hulye…. De sajnos olyan rosszul magyaraztak el nekunk

Az egeszet ledaraltak…

2023. júl. 3. 21:24
 5/11 anonim ***** válasza:
90%
4: Jogos az észrevétel, miután mondod hogy biztosítom a helyszínt, segítséget kérek, mentőt hivatok megrázod a vállát és megszólítod: hello, hall engem? Ezután csekkolod a légzését. Na én pont emiatt nem is mentem tanfolyamra, teljes egészében otthon készülten fel 1,5 hét alatt :D
2023. júl. 3. 21:27
 6/11 A kérdező kommentje:

Enis jobban jartam volna azzal…🥹

Nemtudom te mikor vizsgaztal

De mennyire veszik komolyan amugy a vizsgat? Vagy esetleg segitenek vagy egybol bukas?

2023. júl. 3. 21:42
 7/11 anonim ***** válasza:

1 hónapja vizsgáztam 😁

Budapest, Erőmű utca, nem a bukásra hajtottak, igyekeztek segíteni, a szánkba adni a megoldásokat, nem árt azért képben lenni hogy valamit tudj makogni a kérdésekre, de egyébként nagyon könnyű volt.

2023. júl. 3. 22:24
 8/11 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszod! Egyebkent

[link]

Ezt talaltam meg a neten

Ezt is nezzem at?🥹 most vettem eszre hogy meg ilyen is van azon kivul amit te kuldtel

Az elejen azthittem ugyanaz

De nem…

2023. júl. 3. 22:27
 9/11 anonim ***** válasza:

Ez nem ugyanaz és ezek nem az aktuális tételek, azok azok amit én küldtem, ebben nincs is benne amit én húztam egy hónapja, sokat kutattam amúgy mire megfejtettem melyikből kell készülni. + Javaslom hogy olvasd el ezt a könyvet legalább egyszer: [link]

Ezzel csak annyi az észrevétel, hogy ugyan a Vöröskereszt javasolja és árulja is ezt a könyvet a vizsgához, de ebben csak 3 szintet különböztetnek meg az égési sérülésekből miközben 4 szintje van, a többi anyag benne viszont hasznos.

2023. júl. 3. 22:47
 10/11 anonim ***** válasza:

3 jól leirta de 1 valami még kimaradt, igaz ezt nem nagyon kérdezik de ha erre kerül sor akkor jó tudni.

Mellkaskompressziot kemény talajon kell végezni.

2023. júl. 4. 00:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!