Újraélesztés pontos menete?
Valaki letudna nekem kerlek irni az újraélesztés pontos menetet? Vagy hogy hogy kerik vizsgán
Esetleg befujas kell e most vizsgán? Koszonom
Oktatáson elmondják. Amit én tanultam és tőlem kértek számon az már lehet, hogy egy régebbi protokoll alapján készült.
4 éve vizsgáztam, lehet a covid óta méterekről lehet csak befúvást végezni. :D
Ott a bábu előtted, eszméletlen.
1: Biztosítod a helyszínt
2: Segítséget kérsz, valaki hívjon mentőt
3: Csekkolod a légzését úgy, hogy hátrabillented a fejét odahajolsz az orrához -> hallgatod, közben a mellkasát figyeled hogy emelkedik-e (10 másodperc alatt 2-3 légzést kell érzékelni ha életben van)
4: Ha nincs légzés akkor azonnal meg kell kezdeni az újraélesztést
5: Az összekulcsolt kezeidet odateszed ahol koszos a baba mellkasa, a tenyered alsó részével 30 kompressziót végzel (5-6 centi mélyen)
6: befogod az orrát, hátrahajtod a fejét és végzel 2 befúvást
7: ezt addig folytatod ameddig eszméletéhez nem tér vagy el nem fáradtál
8: ha magához tér (köhög stb) -> stabil oldalt
A vizsgán jelenleg nem kell befúvás, elég ha odahajolsz, illetve kompresszióból sem szoktak 30-at kérni. Ezen kívül a stabil oldalfektetést kell bemutatni: [link] + a tételekből húzol: [link]
Kedves harmas koszonom a valaszod
A helyszín biztositas utan nem a megszolitas jon? Lehet en vagyok hulye…. De sajnos olyan rosszul magyaraztak el nekunk
Az egeszet ledaraltak…
Enis jobban jartam volna azzal…🥹
Nemtudom te mikor vizsgaztal
De mennyire veszik komolyan amugy a vizsgat? Vagy esetleg segitenek vagy egybol bukas?
1 hónapja vizsgáztam 😁
Budapest, Erőmű utca, nem a bukásra hajtottak, igyekeztek segíteni, a szánkba adni a megoldásokat, nem árt azért képben lenni hogy valamit tudj makogni a kérdésekre, de egyébként nagyon könnyű volt.
Koszonom a valaszod! Egyebkent
Ezt talaltam meg a neten
Ezt is nezzem at?🥹 most vettem eszre hogy meg ilyen is van azon kivul amit te kuldtel
Az elejen azthittem ugyanaz
De nem…
Ez nem ugyanaz és ezek nem az aktuális tételek, azok azok amit én küldtem, ebben nincs is benne amit én húztam egy hónapja, sokat kutattam amúgy mire megfejtettem melyikből kell készülni. + Javaslom hogy olvasd el ezt a könyvet legalább egyszer: [link]
Ezzel csak annyi az észrevétel, hogy ugyan a Vöröskereszt javasolja és árulja is ezt a könyvet a vizsgához, de ebben csak 3 szintet különböztetnek meg az égési sérülésekből miközben 4 szintje van, a többi anyag benne viszont hasznos.
3 jól leirta de 1 valami még kimaradt, igaz ezt nem nagyon kérdezik de ha erre kerül sor akkor jó tudni.
Mellkaskompressziot kemény talajon kell végezni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!