A gyári kia váltóolajának literje 30 ezer forint és 70w hideg oldali viszkozitás az előírás. Ha 75w-80 olajat teszek a manuális váltóba az gond?
Figyelt kérdés
2023. jún. 30. 06:32
1/11 anonim válasza:
Bele való viszkozitású?
Nem
Akkor gond
Vagyis ki tudja, lehet elmegy egy 50k km-t, és amikor elkezded érezni, hogy gáz van, majd eladod egy baleknak, mint megvigyázott, aztán majd letagadod a váltóhibát. Így működik csóróéknál a piac.
2/11 anonim válasza:
Dehogy gond, bármilyen váltó olaj jó bele.
Azt csak a lúzerek hiszik hogy egy váltóba csak egy fajta jó.
Mindegyik váltóba van fogaskerék és kész.
3/11 anonim válasza:
Ne tegyél bele bármilyen váltóolajat!!! Ahogy #1 írta nem mindegy mit teszel bele! #2 ne adj hülye ötletet, ha nem értesz hozzá.
Kérdező!
Menj be "bármelyik", de inkább nevesebb autóalkatrész boltba és ott megmondják milyen specifikus olaj jó a váltóba, mert nagyon nem mindegy mit teszel bele.
4/11 anonim válasza:
Castrol motul etc gyártóknak van oil selectorjuk ott nézd meg mit ajánlanak hozzá. Tuti találsz olcsón megfelelőt
7/11 A kérdező kommentje:
Korábban már kikerestem olajválasztóval, és pont ezért kérdeztem amit, mert 70w van előirva, de mindehol csak 75w80 van. AKkor az a +5 hideg oldali viszkozitás nem számít? Ez foglalkoztat inkább.
2023. jún. 30. 08:34
8/11 anonim válasza:
Nem csak a viszkozitás számít! Ahogyan írtam a specifikáció is számít! Bemész alkatrészboltba és a forgalmi alapján tudnak olajat ajánlani, ami jó bele.
9/11 A kérdező kommentje:
Oké köszi
2023. jún. 30. 08:59
10/11 anonim válasza:
A liqui molynak egyből leltem 70w-s olajat .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!