Lakókocsi/lakóautó valóban nem állhat csakúgy a kertben?
egyszer mondta valaki, hogy azért adja el a lakóautóját/lakókocsiját (nem emlékszem, melyik volt), mert valamelyik hatóság belekötött abban, hogy ott áll a kertjében, hogy milyen alapon, azt nem emlékszem.
Engedélyeztetni kell ezt valahol, vagy lehet telepíteni csakúgy a kertben egy ilyet mindenféle engedély /szomszédok megkérdezése nélkül?
Egy 1000 nm-es kertről lenne szó, amelyen egy családi ház helyezkedik el, a hátsókertbe gondoltam (utcáról tehát nem látnának rá, viszont a 2 szélső és a hátsószomszéd igen).
Aki ért hozzá, segítsen --köszönöm!!
Extra kérdés: a csatornarendszerre rákötni mennyire egyszerű/bonyolult ebben a helyzetben? (illetve milyen költséggel jár ez?)
Szerintem ez badarság. Még németeknél is az van, hogy saját telken tarthatod, pedig ott jobban be van szabályozva minden.
Max azt tudom elképzelni, mint egy imerősnél, ahol potyogott a vakolata a háznak, és falunap előtt, amikor franciák meg svábok és osztrákok jöttek, felszóllították, hogy javítsa ki, mert rontja az összképet.
Ha valami rom áll az előkertben, abba lehet belekötnek.
Közterületen tilos tárolni gépjárművet.
De még az is a tárolásra vonatkozik nem a parkolásra, feltéve, hogy ott nem tilos a várakozás.
Saját kerten belül nem tilos a tárolás sem.
A tárolás azt jelenti, hogy a jármű nem közlekedő képes, nincs érvényes műszaki vizsgája, forgalomból ki van vonva.
Az már egy másik kérdés, hogy akkor mi van, ha a kertben álló lakóautót a hálózatra is rákötöd, feltételezhetően azért, mert abban élsz. - nem tudom ebbe van-,e beleszólása az önkormányzatnak.
Nem lakhatsz benne, de tárolhatod a saját telkeden.
A szomszéd ha szemfüles és rosszindulatú akkor eszreveszi hogy a lakokocsiban valaki lakik, nem csak ott parkolod.
úgy baromság, ahogy van...számtalan kertben áll évek óta lakókocsi, lakóautó, senki nem foglalkozik vele...egy haverom nyárikonyhának használja, ott főzi az erős illatot áraszó ételeket(is)..és...khm..az épp aktuális barátnőt.
A kérdezőt az a valaki simán hülyére vette...
extra válasz...110-es csővel elvezeted arra a helyre, ahol a legkisebb munkával
csatlakozni tudsz a csatornakivezetéshez.. anyagköltséget a gúgli keresőben találsz.
Senkit nem érdekel és állhat ott.
A csatornára meg rákötni csak egy kis kreativitás és már kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!