Mi baja lehet az autónak?
Mk1 Octavia, AKL kód (1.6 SR).
Néha indításkor (meleg motornál is) a fordulatszám leesik 400 köré, gázadásra nem reagál pár másodpercig, majd ezután pörög fel 2-3 ezer köré (feltéve ha gázon van a lábam). Ritkán, de szokta csinálni.
Emellett hidegindításnál az alapjárat ingadozik 1200-1500 között, majd meleg motornál leesik 900-ra, ez a normális.
1-est nehezen veszi, 2-esből "feltolva" 1-esbe már simán bemegy. 2-es meleg motornál is rángat 2500-as fordulat felett.
Jövő hónapban viszem műszakira, addig csak kibírja.
Műszaki előtt nézesd át. Az hogy nem megy rögtön 1-be ez lehet váltókulissza hiba ezt műszakin leszarják kb.
Az hogy így leesik a fordulat meg gázadásra nem reagál egy ideig én elsősorban fojtószelepet nézném meg, meg azért nem árt időnként kitisztítani úgy rendesen, mert lehet csak ez a baja. Azt nem tudom hogy ez bovdenes vagy elektromos gázpedállal rendelkezik de ha elektromos akkor lehet épp az is probléma. Bár akkor állandóan fennállna a hiba, de én azért a csatlakozókat széthúznám megnézném átpucolnám az érintkezőket is.
De még számtalan más oka lehet hogy ezeket a hibákat produkálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!