Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valaki le tudná írni ezt nekem?

Valaki le tudná írni ezt nekem?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ha valaki ráér esetleg leírná nekem elméletben a motor vezetés alapjait? Úgy mintha egy parkolóban lennénk és meg akarnál tanítani motorozni. Előre is köszi!

2023. jún. 17. 19:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Tegyük fel, hogy már beindítani betudod. A motor most üresben van és jár. A bal kezednél van a kuplung, azt behúzod, majd a bal lábaddal váltókart óvatosan lefelé pöccinted, ekkor raktad be egyesbe. Ezután a jobb kezednél lévő gázkart húzod finoman és óvatosan ráengeded a kuplungot, így kell elindulni. Ugye a teljesítmény nagyon eltérő lehet, de ezt úgy is érzi az ember. Szóval az egyes lefelé volt az összes többi felfelé, attól függ hány sebességes a motor, de általában 6. Ugyan így kell felfelé és lefelé is váltani.
2023. jún. 17. 20:04
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem.
2023. jún. 17. 20:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Megkérdeztem neked a chatgpt-t , lehet röhögni :)

Indítás: Ülj a motorra, és kapcsold be az indítókulcsot. Ellenőrizd, hogy a váltómű a "Neutráll" (N) állásban legyen. Ez általában a lábtartókon található, és a lábfejeddel tudod elérni.

Kuplung használata: Ahhoz, hogy elindulj, a kuplungot kell használnod, hogy a motort és a sebességváltót összekapcsold. A lépések a következők:

Kapcsold be a főféket, hogy a motor ne induljon el hirtelen.

Nyomd le a kuplungkarot a bal kormányon vagy a bal oldalon található kuplungkar használatával.

Tartsd lenyomva a kuplungkarot.

Indítsd be a motort a gyújtáskulcs elfordításával.

Amint a motor beindult, tartsd továbbra is lenyomva a kuplungkarot.

Sebességváltás: A sebességváltókar a bal lábtartón található, és általában több fokozatot tartalmaz, például 1, 2, 3, 4, 5 és a "Neutráll" (N). A következő lépések segítenek a váltásban:

Kapcsold be a motort, és hagyd járatni néhány másodpercig.

Ahhoz, hogy elindulj, tartsd lenyomva a kuplungkart és tedd a sebességváltókart az 1-es fokozatba.

Lassan engedd fel a kuplungkart, miközben fokozatosan nyomod a gázpedált. A motor hajtja a motorkerékpárt.

Amikor elérte a megfelelő sebességet, nyomd le a kuplungkart, húzd vissza a sebességváltókart a következő fokozatra (pl. 2-es), majd lassan engedd fel a kuplungkart, miközben fokozatosan nyomod a gázpedált.

Ezt a folyamatot ismételd meg minden sebességváltásnál.

2023. jún. 17. 21:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Neeeeeeeeeee 😅😅😅😅
2023. jún. 17. 21:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!