Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Combó probléma?

Opel Combó probléma?

Figyelt kérdés
Van egy szebb s jobb napokat látott Opel Combó autom dizeles (opel kadét puttonyos régi tipus). Mint irtam fentebb nincs tul jo formában a kocsi de a mai napig ki szolgál a maga modján teszi a dolgát megbizhato. Egy nagy gond van a reggeli életre keltés inditozás nem megy jol. Ön magába állo helyzetbe lehetetlen beröffenteni de hegyen lakok és az ugy a modszerem hogy el indulok gurulok le és akkor elkezdek rá inditozni. Ez nem trollkodás viccelés nem tudom jobban érzékeltetni szoval elöször csak ilyen "zsáka-zsáka-zsáka" lassu inditozás utána át megy gyorsabba "vakara-vakara-vakara" és aztán egy idő után "töffen" vagy hogy mondják olyan mintha már járna a motor de még nem szoval annak a határába van. Utána átalában egyszer csak nagy robajjal "be durran" durranás hatalmas füst felhőt eregetve utána ketyegni kezd. Na innentöl ugy megy mint a kisangyal. Van egy haverom meg nézte de nem tudja mi lehet vele. Szerelö szerintetek meg tudja mondani vagy ez már ilyen marad megy ameddig megy? Találkozot valaki már ezzel a gonddal?

2023. jún. 16. 08:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Esetleg izzításra rá lehet nézni, de valószínűleg kopott a motor és azért indul nehezen. Öreg dieseleknél ez általános hibajelenség.
2023. jún. 16. 08:40
 2/4 anonim ***** válasza:

Biztos nem kopott a motor, most vettem egy 31 éves dízel astrát, ha a hülygyerek meg nem főzte volna, tökéletes lenne a motorja.

De így is ment, pöccre indul. Bár lassan tekert.

Kérdező, önindító ezeknek gyenge pontjuk, ráadásul rossz helyen is van, macerás levenni. Bár nem tudom, melyik dízeled van, az isuzu, vagy a német GM.

Illetve igen, lehet izzítás hiba is, de lehet üzemanyag levegősödés is.

Szedd le az izzítókról az összes vezetéket, sorkapcsot, és szikráztasd meg őket akkuról. Ha kicsit szikráznak, akkor jó.

Ha nem szikrázik, akkor rossz.

Faék egyszerű motorok ezek, a kaszni rég elporladt, de a hengereknek még válla sincs.

2023. jún. 16. 10:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Mérjetek kompressziót benne, az majd mutat valamit.
2023. jún. 16. 12:09
 4/4 A kérdező kommentje:
Étolaj nélkül jobban menne ?
2023. jún. 16. 13:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!