Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem lett tökéletes a polír?

Miért nem lett tökéletes a polír?

Figyelt kérdés

Otthon felpolíroztam a kocsit, nappal szép. Ha, viszont erősen tűzi a nap, vagy éjszaka lámpafénynél nézem, opálos, csíkos.

Színben hozzávaló minőségi polírpasztát használtam, garázsban, hűvösben. Jól lett mosva, áttörölve. Polírozáshoz egy polot, letörlésre mikroszálast használtam. Mit rontottam el?

2023. jún. 15. 11:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Mert nem úgy van,hogy veszel egy valamilyen pasztát,és otthon nekiállsz. A profik többféle anyaggal dolgoznak, és lényegében első körben lecsiszolják a karcos felső réteget,és csak utána polírozzák finomabb anyagokkal fényesre.
2023. jún. 15. 12:04
 2/6 krwkco ***** válasza:

Ha úgy néz ki, mintha kicsit tejszerű lenne, akkor túl sok "polírt" tettél rá, túl nagy területre, túl sok várakozással és jobban rászáradt, mint kellett volna. Újra fel kell vinned rá egy kicsit ugyanabból az anyagból, kisebb felületre és hamarabb letörölni. Az majd leoldja a megmaradt réteget.

Egyébként ezek a színezett paszták vagy folyadékok nem igazi polírok. Többnyire semmi vagy minimális csiszolószemcse van bennük és a hatásuk inkább piszokleoldás és a finom karcok kitöltése.

2023. jún. 15. 14:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi, sokkal jobb lett egyébként, mint volt. Kézi polírozáshoz jó a polo, vagy jobb lenne szivacs, esetleg valami más?
2023. jún. 15. 15:00
 4/6 anonim ***** válasza:

Kérdező, te nem políroztál csak waxoltál! A kettő azért nem ugyanaz,mivel te csak egy viaszos réteget vittél fel a kocsidra,amitől fényesebb lett, de mint írtad a karcok bizonyos fénynél lathatóak.

A polírozás pedig az, hogy finomszemcsés anyagokkal század millimétereket vesznek le a festékrétegből, vagyis lecsiszolják, kipolírozzák a karcokat. Erre pedig nem elég egy poló meg kézi erő, ezt géppel kell csinálni, és minden amit használnak olyan színű lesz mint az autód színe a a lepolírozott festéktől. Gondolom ilyent se tapasztalál.

2023. jún. 15. 16:27
 5/6 A kérdező kommentje:

Ezt használtam:

[link]

2023. jún. 15. 17:17
 6/6 krwkco ***** válasza:

A gyártók szeretik polishnak nevezni a termékeiket, de ahogy a 2-es hozzászólásban én is leírtam, ez nem igazi polír a szakmai terminológia szerint.

A puha anyagú pamutpoló egyébként alkalmas a felhordásra.

2023. jún. 15. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!