65 ezret futott alto-ban cseréljek vezérműszíjat és vízpumpát?
Figyelt kérdés
18 éves. Mennyire sürgős? Lehet még vele menni néhány ezer kilométert? Illetve az nem tudom valahogy megnézni, hogy milyen állapotban van a szíj? Hogy nem-e repedezett, sérült, stb.2023. jún. 13. 13:38
1/10 anonim válasza:
Most ez komoly? Szíjat eleve érdemes 5-6 évente cserélni, vagy legalább megnézetni.
2/10 anonim válasza:
Ha a vezérlés is 18 éves, akkor azonnal cserélném. Ha a vízpumpa a vezérlésben van, azt is. 18 évente ráfér. Ha nem a vezérlés hajtja és nincs rajta még csepegés nyom sem, a tengelye nem kottyan, nem zajos, akkor nem feltétlenül.
3/10 A kérdező kommentje:
Jó állapotban van rajta minden. Azt nem tudom, hogy az előző tulaj cserélte-e a vezérműszíjt, viszont újszerű állapotban van az autó, egy rozsdafolt nincs rajta, garázsban tartott, a gumik is majdhogynem újak. Fél millió volt egyébként. Most olvastam, hogy a vízpumpát nem kell cserélni, mert nem a vezérműszíj hajtja. Mi lenne még az, amit érdemes lenne kicserélni? Csak az olaj + vezérműszíj?
2023. jún. 13. 13:50
4/10 anonim válasza:
18 év alatt mindössze 65 ezer km? :D Akkor ez nagyon csak amolyan boltbajárós Alto volt, mondjuk azok javarésze ilyen...
5/10 anonim válasza:
Ha nem lehet tudni, hogy volt-e cserélve vezérlés, akkor alap, hogy kell. Ezen felül az öszes folyadékot és szűrőket.
6/10 anonim válasza:
1- Vezérműszíjat nem évek szerint kell cserélni hanem km szerint!
7/10 anonim válasza:
Töltsd le az alto kezelési könyvét, abból kiderül, mi a teendő.
Ne itt kérdezd.
8/10 anonim válasza:
#6 Rosszul tudod, mert ugyanaz van mint az olajnál, vagyis kilóméter vagy max év, mert gumialaktrész és elöregszik, berepedhet. Mert te a kocsid gumijait is kilóméterre cseréled 15-20 évesen?
9/10 anonim válasza:
8- Kilómétert írtam. Vedd fel a szemüveget.
Vezérműszíj és az autógumi között totál különbség van!
10/10 anonim válasza:
#9 Igen, és, mert én mit írtam? A vezérműszij is gumi, és ugyanúgy öregszik mint az autogumi. Én dobtam már lw a kocsimról 2 éves hosszbordásszíjat,mert berepedezett Nézzél már meg egy szervízkönyvet, amiben általában az van,hogy X kilométer vagy 5 év.
A vezérműlánc aminél kilométert ad meg a gyártó!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!