Egy autóba milyen hangfal rendszert lehet beépíteni, és mennyibe kerül?
A legegyszerűbb ilyen esetbe, ha elmész egy erre szakosodott üzletbe (pl Paradox) és elmondod mit szeretnél.
Szépen elmondják, hogy mik a lehetőségeid, és igény szerint egyből (ha ráérnek) be is tudod szereltetni.
A Paradox-ot én is ajánlom korrekt hely, bár nem dolgoznak olcsón, de amit kiadnak a kezük közül az profi! Tudom, mert többször szereltettem velük!
Ha csak a mély hiányzik a legolcsóbb megoldás, egy erősítő, és mélyláda, akkor a gyári hangszórókról le lehet venni a mélyhangot, ami valószínűleg amúgy sem túl acélos, és már a jelenlegi hangzástól fényévekre jobbat fogsz hallani. Még az sem kizárt, hogy nagyobb hangerőt tudsz elérni, mivel nem terheled mély hangokkal a gyári hangszórókat.
Ebben az esetben van egy erősítő, és mélyláda, kábelezés, esetleg átalakítóók ha kellenek, hogy le lehessen venni az egyik hangszóróról a jelet, vagy a fejegységről, mert hát a gyári fejen nincs rca kimenet.
Plusz ennek a munkadíja.
Ennél komolyabb szint, hogy ki vannak cserélve a gyári hangszórók és a fejegység is, és az utólagos hangszórókat is erősítő hajta.
Aztán ennél komolyabb szint, hogy nem csak mindent erősítő hajt, hanem minden minőségi cuccokból áll, na ez az a lejtő amire akár milliókat is lehet költeni....
Szóval a kérdésre válaszolva bármit is lehet egy autóba varázsolni pénz kérdése. Ők az egyik legprofibb műhely az országban kérj tőlük árajánlatot:
Végül mennyibe került ?
Nekem mennyibe kerülne ?
Én vásároltam egy új nissan Qhasqait, 2023 kiadás. Készletről vásároltam, mivel nem volt kedvem fél évet várni és így nem a legtöbb extrákkal ellátott autót kaptam meg . A lényeg hogy a full extrás autónál van mélynyomó a pótkerék helyén, az enyémben is a hely ki van alakítva viszont nincs benne mélynyomó . Ha utolag szereltetek bele, kb mennyibe fog kerülni ? Egyszerű Bose mélynyomó érdekelne, ami ülés alá vagy a pótkerék helyére beszerelhető. Hangszórókat nem szeretném cserélni.
A legjobban akkor jársz jól, ha volt a te autódból Bose hifis kivitel, hogy egyszereűen veszel egy bontott ilyen hangszóró és erősítő szettet.
E-bay-en stb fogsz találni bőven. Ez azért is jó mert relatíve nyomott áron veszel jó hangszórókat, másrészt nem kell gányolni, minden csatalkozó kompatibilis.
Viszont a Bose nem egy rossz gyártó, ott tuti, hogy minden hangszóró más mint ami most a kocsidban van. Szóval igen, szét kell kapni az egész kocsit, és nem csak ennyi, hogy lesz egy mélynyomód... Az erősítőenek ami azt vezérli kell jel, áram stb...
De mindenképpen ebbe az irányba indulnék el!
Sajnos más okosságot nem tudok mondani.
Régebben rábeszéltelek volna az utólagos hifi rendszerre, mert még a prémium gyártóknak is csapnivaló volt a gyári hangrendszere.
De egy ideje, mióta olyan cégekkel dolgoznak együtt mint a Bose, Bang & Olufsen, Harman Kardon, Rockford Fosgate.
Azóta nem nagyon van értelme az utólagos hifinek, átlag szinten.
Nyilván ezek a rendszerek nem tépik le a fejedet, de brutál szépen tudnak szólni kellő mély hangokkal.
Az a baj, hogy nem úszod meg nagyon bontás nélkül ha csak egy mélynyomót akarsz is hátra, bár egy utólagos erősítő és mélylada bekötése nem olyan komplikált és nem kell hozzá sok bontás, nem hiszem, hogy ez garanciavesztéssel járna, viszont mivel nem gyári megoldás, a mélyláda elvenne bizonyos részt a csomagtrartódból fixen. Míg a gyári rendszereknél a mélynyomót, valamilyen rejtett módon oldják meg.
Továbbra is a Paradox-ot ajánlom, ha elindulnál ezen a lejtőn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!