Aki annyira nem jártas az autószerelésben, egy szimpla kétütemű motort még az is össze tud rakni?
Azért ez nem így van. Ha valaki nemhogy autószerelésben, de alap barkácsolásban / DIY dolgokban sem jártas egyáltalán, akkor valószínűleg egyrészt hozzá sem merne nyúlni, másrészt ha megpróbálja is el fog akadni már egy karburátor tisztításnál is, nemhogy egy komplett motor összerakásánál.
Régen szerelgettem Simsonokat, nem üzletszerűen de híre ment hogy szoktam velük szórakozni, azért elég sokan elhozták nekem a Simsonjaikat, Babettáikat és hasonló rém egyszerű szerkezeteiket hogy egyszerű dolgokat csináljak meg rajta.
Nem.
Bizonyos tudás, és érzék kell hozzá.
Az még egy könnyebb gyakorlat, amikor egyben van a motor, és egy bizonyos alkatrészt kell szétszedni, összerakni, de még az se megy mindenkinek.
Arról nem is szólva, hogy mennyire elterjedt volt egykor a darabokra szedett, "kosárban" megvásárolt motor... na azt valóban legózni kellett, és ott már tisztában kellett lenni azzal, hogy a sok fémdarab mi is lenne, hová való.
Bárki képes összerakni egy motort.
Egy adag önbizalommal, hozzá nem értéssel, szinte mindent a "helyére" lehet húzatni, sajtolni, ütni.
A ferdén belekapatott gyertyától kezdve a fordítva fölrakott dugattyűgyűrűig, és az alácsípett tömítésig, bármire képes az ember némi figyelmetlenséggel na és egy jó csőhosszabbítóval.
Az aztán egy másik kérdés, hogy később mennyibe kerül ezeket, egy szakemberrel helyrehozatni. 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!