Mi lehet ez az autó alatt?
Megfigyeltem, hogy használat után az autóm alatt a motornál hagyok egy tócsát. Viszont csak használat után, tehát ha nem járok vele 3 napig, mert elutazok, akkor száraz alatta a talaj. Inkább csak akkor találkozom vele, ha leparkolok, majd 3-4 óra után újra megyek valahova.
Ellenőrizni szoktam az olajat, hűtőfolyadékot, minden pontosan ott áll már hetek óta, szóval nem valószínű, hogy ezek szivárognak. Akkor mi lehet? Úgy tudom, hogy a klíma vize a kipufogón keresztül folyik ki.

"Úgy tudom, hogy a klíma vize a kipufogón keresztül folyik ki."
Rosszul tudod, az autó alá folyik.
A jövőben hazaérkezés/leállítás előtt 3-5 perccel kapcsold ki a klímát (a ventilátor maradjon) és akkor mire hazaérsz, kiszáraz a rendszer. Ez nem csak azért jó, mert nem hagysz magad alatt a tócsát, ami végülis nem akkora nagy baj, hanem azért is, mert sokkal kevésbé fog gombásodni és büdösödni az autó. Nedves környezetben érzi jól magát a gomba, szóval érdemes kiszárítani megállás előtt.
Ha hazaérés előtt kikapcsolom, akkor felforrok mire hazaérek:)
Köszi az infót, ez megnyugtató!

"...fél óra klímázás nem elég, hogy áthűljön"
Xar a klímád (töltesd fel) és induláskor meg húzd le ablakokat, hogy ne az 50 fokos levegőt kelljen lehűtenie.
#1 nem azt mondta, hogy klíma nélkül menj, hanem, hogy a megérkezés előtt 5 perccel kapcsold le. Ha pár percet nem bírsz ki klíma nélkül, akkor az utcán hogy bírod ki? Vagy csak mélygarázsban vagy hajlandó kiszállni az autóból? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!