Búgó hang mi lehet?
A sebesség növelésével egyre hangosabban hallok egy ritmusos búgó hangot. A szerviz szerint a futómű hibátlan, viszont a gumik régiek, szerintük azok adják a hangot. Lecseréltem a gumikat újra, a hang ugyanúgy megvan. Mi lehet a gond? Bármi ötlet?
Köszönöm!

Igen, üresben is megvan a hang.
Kerékcsapágyra gondoltam eleve, de ugye azt mondták, hogy a futóműnek nincs baja, gondolom azt is látták volna.

Mitsubishi Lancer 2012
Máshoz is vihetem, bár akkor újra fizetek vizsgálatot.
Arra gondoltam, hogy "garanciában" visszavinném, hogy a gumicserét javasoltátok, erre nem múlt el, nézzétek át újra, hogy hol a hiba.

kinyomott kuplungnál forognak a kerékcsapágyak, féltengelyek, difi, váltó.
Azt sem tudod belőni honnan jön? Mármint előlről vagy hátulról?
Szerintem inkább elölről jön, de nem 100%.
Most még annyit sikerült felfedeznem, hogy egy jobbra kanyarodó úton, jobbra tekert kormánnyal felgyorsul és erősödik a hang; balra kanyarodó úton balra tekert kormánnyal lassul és halkul. Ezért gondolom, hogy egy kormányzott keréknél kell lenni a bajnak.
Egyébként, ha mégis kerékcsapágy, miért nem vette észre a szerviz? Ha csak ennyi az egész, hogy felemelem a kereket, megforgatom és hallgatom, és azt mondjátok, hogy én is észre tudom venni, akkor ők miért nem találták meg, pedig értenek hozzá?

Köszönöm a válaszokat!
A héten visszaviszem az autót számlával együtt és újra átnézetem, megemlítve kifejezetten a kerékcsapágyakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!