Szakember az ilyen?
Figyelt kérdés
Klíma feltöltés, autó 1 fokozatban leállítva. Beül a szerelő a jobboldali ülésre és rángatja a sebváltó kart kuplung nélkül. Gyorsan beugrottam és kivettem sebességből, míg el nem tör valamit a kulisszában.( ja, mi a kérdés? :-) )2023. jún. 2. 19:36
1/7 anonim válasza:
Nekem kuplung nélkül is ki lehet szedni a váltót sebességből ha nem jár a motor. Akkor nem szokott kijönni, amikor dombon terhelve van, tehát az fogja csak az autót, na akkor tényleg idióta, ha ki akarja venni sebességből.
2/7 A kérdező kommentje:
Igen, terhelve volt.
2023. jún. 2. 19:54
3/7 anonim válasza:
Ha nem jár a motor miért baj ha nem nyomja kia kuplungot?
Egy fogaskerék se moccan egy centit se, minden autonak lehet kapcsolgatnia manuális váltóját kupluzng nélkül is ha nem jár a motor.
Kérdező aza baj hogy ő tudja hogy müködik egy autó, te pedig nem és most valéami újdonságot láttál és ez most téged meglepett...:D
4/7 A kérdező kommentje:
3-as
Sajnos Pistike, te nem ismered az autók működését. Ha sebességi fokozatban van fékezve az autó, az erőátvitel minden egysége terhelés alatt van. Végén a motor kompresszió, súrlódás stb. A mai autók kulisszája tele van műanyag komponenssel. Ha így rángatod, mint a farkincádat szoktad, az nem használ neki. :-D
2023. jún. 3. 12:38
5/7 anonim válasza:
Igen, ettől semmi baja nem lesz. Oké, én is kicsit műszaki ember vagyok, pl leálláskor mindig előszőr kéziféket húzok, és csak utána teszem egyesbe, ezáltal a váltó nem terhelődik. De hidd el, ha kiveszi így 1esből, attól sem lesz semmi baja.
6/7 A kérdező kommentje:
De itt szó sem volt kézifékről.
2023. jún. 3. 20:46
7/7 anonim válasza:
Értem. Nem okozott volna semmi kárt, ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!